Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Łosoś z paprykami

A+ A-
drukuj
  • łosoś 150g
  • oliwa 15g
  • papryka czerwona 100g
  • papryka zielona 100g
  • papryka żółta 100g
  • kasza gryczana 50g

Sposób przyrządzania:

Do garnka wrzucić pokrojone w paski papryki. Dusić pod przykryciem ok. 15 minut (aż papryka będzie miękka). Na rozgrzaną patelnię z oliwą włożyć łososia. Smażyć z dwóch stron na zloty kolor. Podawać z ugotowaną kaszą gryczaną. Smacznego!

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Papryka mix
  • Filet z łososia
  • Oliwa
  • Kasza gryczana
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Wołowina po wiedeńsku

  • Ptysie

  • Roladki z szynką wędzoną i szałwią

  • Biszkopcik z wiśniami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Makaron fusilli z pomidorami, serem Ricotta i szparagami

    Pokroić cebulę w małą kostkę i usmażyć na złoto, dodać pokrojone pomidory, 3 listki bazylii i szklankę wody. Gotować na średnim ogniu, aż...

    więcej
  • Roladki ze szpinakiem i wędzonym łososiem

    Nastawić piekarnik na 180°C. Przygotować płytką prostokątną formę do pieczenia. Świeży szpinak wrzucić do rondla, zalać odrobiną wody, gotować...

    więcej
  • Insalta Caprese

    Sos: sok z cytryny połączyć stopniowo z oliwą i rozgniecionym czosnkiem, aż do uzyskania jedwabistej emulsji. Doprawić solą i pieprzem. Pomidorki...

    więcej
  • Liptauer

    Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać, przełożyć do miski i wstawić na minimum 1 godzinę do lodówki. Podawać na grzankach lub kromkach...

    więcej