Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sałatka z kiełkami

A+ A-
drukuj
  • mieszanka sałat
  • pół kalafiora
  • papryka czerwona
  • kiełki
  • 1 łyżka sezamu
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • kromki z bagietki po 3 szt. na porcję
  • 1 łyżka masła

Sposób przyrządzania:

Sałaty ułożyć na talerzu, z pieczywa usmażyć tosty na maśle, kalafior podzielić na różyczki i zblanszować go 5 minut we wrzącej wodzie, przygotować vinegret z oliwy, soku z cytryny i sezamu. Ułożyć kalafior, grzanki, paprykę na sałacie i polać winegretem.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bagietka
  • Sałata mix
  • Sezam
  • Cytryny
  • Kiełki sojowe
  • Kalafior
  • Masło
  • Oliwa
  • Papryka
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Avjar

  • Grillowany dorsz

  • Sałatka śledziowa z buraczkami

  • Lody zapiekane

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Ciasto drożdżowe

    Drożdże rozrabiamy dokładnie z mlekiem. Do miski dodajemy mąkę, cukier, masło, 2 jajka i rozrobione drożdże. Dokładnie zarabiamy ciasto. Odstawiamy...

    więcej
  • Granatowa Sangria

    Sok z granatu i sok jabłkowy wymieszać z syropem cukrowym. Pomarańczę i kiwi obrać ze skórki i pokroić w cienkie plasterki. Obrane mango pokroić na...

    więcej
  • Pieczony łosoś z papryką, cukinią i bakłażanem

    Łososia przyprawić pieprzem i solą, pokropić oliwą, zawinąć w folię spożywczą i piec przez około 20-25 minut (można też usmażyć na patelni...

    więcej
  • Mazurek kajmakowy

    Wszystkie składniki szybko połączyć. Uformowaną kulę owinąć folią i włożyć do lodówki na 1/2 godziny. Wyjąc z lodówki, rozwałkować i...

    więcej