Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pieczone bataty

A+ A-
drukuj
  • 6 słodkich ziemniaków
  • 6 łyżek masła
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
  • mieszanka ulubionych ziół

Sposób przyrządzania:

Nagrzać piekarnik do 200°C. Naciąć każdego ziemniaka kilka razy nożem i umieścić na blasze wyłożonej folią. Piec do miękkości około 45 minut. Po upieczeniu dodać do szczeliny w górnej części każdego słodkiego ziemniaka: 1 łyżkę masła, doprawioną solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Można podawać z serkiem i szczypiorkiem, tuńczykiem lub majonezem z sokiem z cytryny.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bataty
  • Sól
  • Masło
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Chłodnik z kefirem

  • Makowiec

  • Polędwiczki cielęce w sosie żurawinowym

  • Jajka faszerowane

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Grillowana bruschetta

    W jednej misce wymieszać delikatnie wszystkie składniki oprócz sera, przykryć i odstawić do lodówki na pół godziny. W drugiej misce połączyć 2...

    więcej
  • Krewetki w czosnku z awokado

    Obrać krewetki. Na patelni rozgrzać oliwę, a następnie dodać kolejno: czosnek, papryczki i krewetki. Całość krótko podsmażyć. Podawać z...

    więcej
  • Grillowana flądra z lekką sałatką

    Ryby obmyć, natrzeć ziołami, odłożyć na około 30 minut. Kapustę pekińską umyć i poszatkować na cienkie paski, ogórka pokroić w plasterki, a...

    więcej
  • Risotto z warzywami

    Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojonego w kostkę kurczaka, podsmażyć. Następnie dodać ryż i pół szklanki wody (dusić kilka minut). Dodać...

    więcej