
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Jabłka umyć, odciąć górną warstwę, usunąć miąższ i gniazda nasienne, a następnie wstawić do lodówki. Miąższ przełożyć do małego naczynia, zetrzeć na drobno, skropić sokiem cytrynowym, dodać cynamon, cukier waniliowy. Białko oddzielone od żółtka ubić na sztywno, wymieszać z masą z miąższu wstawić do zamrażarki na 2-3 godziny (mieszając od czasu do czasu). Do wydrążonych jabłek dodać zamrożony miąższ (za pomocą kulki do lodów lub zwykłej łyżki), przykryć górną warstwą jabłka.
lub wyszukaj w przepisach
Nastawić piekarnik na 180°C i przygotować tortownicę o średnicy 22-24 cm. Polewa: Czekoladę, dżem i śmietanę podgrzać w małym garnku na średnim...
więcejBezy pokruszyć delikatnie na małe kawałki. Ubić śmietanę z dodatkiem cordialu z kwiatów bzu Belvoir. Do miski ze śmietaną ostrożnie dodać...
więcejUtrzeć dynię , posolić aż zmięknie następnie dodać pozostałe składniki i smażyć placuszki. Podawać z kwaśną śmietaną lub jogurtem i kawiorem.
więcejJajka rozbić tak, aby ¾ wysokości skorupki zostało całe. Drobno posiekaną cebulkę zeszklić, na to wlać jajka. Jak tylko białko na dnie zacznie się...
więcej