Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pasztet z kurzych wątróbek z rozmarynem

A+ A-
drukuj
  • 1/2 kg wątróbek drobiowych
  • 120 g masła
  • gałązka rozmarynu
  • 2 cebule
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Na patelni rozpuścić masło, dolać olej czosnkowy i dodać drobno posiekaną cebulę i oczyszczone wątróbki. Zeszklić. Wątróbkę delikatnie zrumienić, posolić i popieprzyć. Wystudzić i zmiksować, doprawić do smaku. Przełożyć do słoiczka i zalać odrobiną rozpuszczonego masła, tak żeby przykryło pasztet - to zapewni na dłużej świeżość.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Rozmaryn
  • Cebula
  • Wątróbka drobiowa
  • Sól
  • Olej
  • Masło
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Salmorejo z szynką hiszpańską

  • Arancini sycylijskie

  • Rolada schabowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

  • Lodowe gofry z wiśniami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Faworki

    Z podanych składników zagnieść jednolite ciasto. Wyrabiać rękami aż będzie gładkie i błyszczące. Włożyć na 30 minut do lodówki. Ciasto bardzo...

    więcej
  • Tortilla ze szparagami i ricottą

    Szparagi obrać, odciąć twarde końcówki, ugotować na parze lub w wodzie, lekko osolić. Placki tortilli podgrzać na suchej patelni, następnie...

    więcej
  • Roladki cielęce z bekonem w sosie porto

    Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C. Cielęce eskalopki ułożyć obok siebie. W razie potrzeby utłuc przy pomocy tłuczka do mięsa. Doprawić solą...

    więcej
  • Kaczka pieczona

    Wyciąć z tuszki piersi razem ze skórą, kaczkę nadziać pokrojonymi jabłkami, cynamonem, anyżem, tymiankiem i rozmarynem. Natrzeć kaczkę olejem piec...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY