Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Burger śródziemnomorski z Caponatą

A+ A-
drukuj
  • Caponata
  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • czosnek
  • 3 małe chlebki pita
  • ulubione świeże zioła i warzywa
  • sól
  • pieprz
  • papryka
  • mix sałat
  • oliwa z oliwek

Sposób przyrządzania:

Mięso doprawić, dodać jajko i wyciśnięty czosnek. Formować burgery, grillować lub piec z każdej strony przez około 4 min. Pity przekroić na pół, posmarować oliwą i opiec delikatnie na grillu lub na suchej patelni. W przekrojone pity włożyć porcje upieczonego mięsa, dodać caponatę i pokrojone warzywa.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bazylia
  • Sałata mix
  • Czosnek
  • Caponata
  • Pita
  • Sól
  • Jajka
  • Oregano
  • Wieprzowina
  • Papryka mix
  • Oliwa extra virgin
  • Pieprz mielony
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pasztet

  • Sałatka grecka z ricottą

  • Kiełbasa z soczewicą po francusku

  • Szaszłyki z pomidorkami, mozzarellą i bazylią

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Krewetki w czosnku z awokado

    Obrać krewetki. Na patelni rozgrzać oliwę, a następnie dodać kolejno: czosnek, papryczki i krewetki. Całość krótko podsmażyć. Podawać z...

    więcej
  • Fusilli z mięsem i warzywami

    Aby móc delektować się fusilli z mięsem i warzywami na wstępie należy umyć i pokroić łopatkę w gulaszową kostkę. Następnie mięso oprószyć...

    więcej
  • Konfitura śliwkowa z bananami

    Śliwki umyte i bez pestek wrzucić do rondla, dodać cukier żelujący oraz rozgniecione banany. Dokładnie wymieszać. Laskę wanilii przeciąć na pół...

    więcej
  • Smażona pierś kaczki

    Zamarynowaną wcześniej pierś kaczki delikatnie naciąć ze strony skóry w drobną kratkę. Następnie smażyć ją od strony skóry, aż wytopi się...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY