Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Pieczywo pokruszyć na kawałki, zmiksować z czosnkiem i bazylią. Pomidory sparzyć i obrać ze skóry oczyścić z pestek, wrzucić do miksera wraz z pieczywem i dalej miksować, dolewając powoli oliwę z octem aż do otrzymania gęstego i gładkiego musu. Doprawić solą i pieprzem w trakcie przecierania. Jeśli zupa jest za mało gęsta – dołożyć pieczywo, miksując jeszcze chwilę. Krem pomidorowy schłodzić w lodówce przez około 1 godzinę. Podawać w miskach, udekorować pokrojoną szynką hiszpańską i ćwiartkami jajka na twardo.
lub wyszukaj w przepisach

Zrobić karmel z cukru trzcinowego, następnie dodać białe wino i pastę Tom-Yum oraz sok z cytryny. Zagotować. Zmiksować, doprawić do smaku i...
więcej
Kaszę jaglaną wrzucić na osolony wrzątek i gotować około 20 minut. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić zmielone mięso wołowe. Smażyć przez...
więcej
Rozgrzać piekarnik do 180 st. Foremkę do pieczenia (wielkości filiżanki) nasmarować masłem. W misce zmieszać ricottę, jajko, cukier i wanilię, po...
więcej
Wołowinę i boczek pokroić w średniej wielkości kostkę, cebulę - w małą kostkę. Dodać do dużego, głębokiego garnka z podgrzanymi czterema...
więcej
