Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Chutney z jabłek

A+ A-
drukuj
  • 16 dużych kwaskowatych jabłek
  • 50 g świeżego imbiru
  • ½ l octu winnego
  • 2 cebule
  • 6 ząbków czosnku
  • ½ kg brązowego cukru
  • 50 g gorczycy
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżeczka chilli
  • 200g rodzynek
  • 50 g siekanych migdałów

Sposób przyrządzania:

Posiekać imbir, cebule i czosnek. Obrane i pokrojone jabłka gotować w occie z cukrem, aż będą miękkie. Dodać imbir, cebule i czosnek oraz wszystkie pozostałe składniki. Gotować bez przykrycia 20 minut, mieszając często drewnianą łyżką. Po ostudzeniu przełożyć do słoików.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula
  • Cukier trzciniowy
  • Jabłka
  • Imbir
  • Borowiki marynowane
  • Migdały
  • Rodzynki
  • Sól
  • Ocet winny
  • Papryka chilli
  • Gorczyca
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Zupa szparagowa

  • Grillowany stek z foie gras

  • Arancini sycylijskie

  • Awokado smoothie

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Śledź pod pierzynką

    Białka jajek zetrzeć na tarce, cebulę połączyć ze śmietaną i majonezem, doprawić pieprzem. Śledzie ułożyć na talerzach (po dwa na osobę) na...

    więcej
  • Łosoś pieczony z fasolką szparagową

    Łososia piec w piekarniku przez około 30 minut w temperaturze 180 st. Fasolkę szparagową dusić na maśle około 10 min pod przykryciem. Całość...

    więcej
  • Ziemniaki w sosie beszamelowym

    Ugotować ziemniaki al dente. na głębokiej patelni lub w woku podgrzać sos beszamelowy na umiarkowanym ogniu. Szynkę gotowaną pokroić w drobne kostki i...

    więcej
  • Schab pieczony ze śliwkami i miodem

    Schab opłukać, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni roztopić masło, dodać olej i podsmażyć na nich schab z każdej strony. Po...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY