Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Insalta Caprese

A+ A-
drukuj
  • 10 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 8 sztuk małych kulek mozzarelli
  • 8 łyżek oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • listki świeżej bazylii
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

Sposób przyrządzania:

Sos: sok z cytryny połączyć stopniowo z oliwą i rozgniecionym czosnkiem, aż do uzyskania jedwabistej emulsji. Doprawić solą i pieprzem. Pomidorki pokroić na połówki oraz ćwiartki. Następnie pomidorki i mozzarellę ułożyć na talerzu i udekorować listkami bazylii. Całość polać sosem i przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Sałatkę podawać z chrupiącym pieczywem.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bazylia
  • Cytryny
  • Czosnek
  • Oliwa
  • Pieprz mielony
  • Pomidory koktajlowe
  • Ser mozzarella
  • Sól
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Risotto z warzywami

  • Cebulowe krążki

  • Spaghetti

  • Zielona zupa

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Świąteczna przystawka - jajka z sardynkami i kawiorem

    Jajka ugotować, ostudzić, a następnie przekroić na pół i wydrążyć z nich żółtka. Żółtka wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem. W...

    więcej
  • Ciasto rabarbarowe z migdałową kruszonką

    Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Pokroić rabarbar w 5 centymetrowe kawałki i włożyć równo do foremki/naczynia żaroodpornego. Wymieszać cordial z...

    więcej
  • Orzeźwiająca lemoniada

    Obie cytryny sparzyć wrzątkiem. 1 cytrynę pokroić na małe cząstki, listki mięty poszarpać w piórka, i zmiksować całość blenderem z dodatkiem 1...

    więcej
  • Smażone serki Pizzicotti

    Obtoczyć serki w rozbitym jajku, mące, ponownie w jajku i w bułce tartej. Smażyć serki w bardzo gorącym oleju, osuszyć i podawać bezpośrednio po...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY