
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Oczyścić polędwiczkę z błon i rozbić cienko na możliwie jak największego sznycla. Przygotować farsz: czosnek i cebulkę drobno posiekać, delikatnie zeszklić, dodać umyte kurki, podsmażyć, dodać przyprawy, natkę pietruszki i białe wino. Zredukować i ostudzić. Farsz rozłożyć na polędwiczce i zwinąć jak zrazy. Podsmażyć delikatnie z każdej strony, po czym ułożyć na papierze do pieczenia i wstawić do pieca na około 15-20 minut w temperaturze 180°C. Delikatnie rozgotować kaszę pęczak, po jej przestudzeniu wymieszać ją z kawałkami koziego sera, przyprawami i rozmarynem. Zawinąć kaszę z serem w sparzony wcześniej liść kapusty włoskiej. Smażyć „gołąbki” na sklarowanym maśle z dodatkiem czosnku, następnie delikatnie zapiec w piecu. Sos pieczeniowy połączyć z odrobiną octu balsamicznego i przyprawami, nie zapominając o cukrze. Wykończyć sos masłem.
lub wyszukaj w przepisach
Cukinie pokroic na długie cienkie paski, np. obieraczką do warzyw, przyprawić solą, pieprzem i polać oliwą, wymieszać delikatnie w misce. Na warzywa...
więcejPokroić w kostkę filet z kurczaka, natrzeć oliwą i wrzucić na ruszt. Piec z każdej strony 1-2 minuty. Następnie pokroić pomidora, ser feta, dodać...
więcejKaszę należy zalać wrzątkiem i odstawić do wchłonięcia. Warzywa umyć, obrać i pokroić w równą kostkę. Zioła posiekać niezbyt drobno....
więcejMięso umyć, pokroić w kawałki, przyprawić solą i pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i obsmażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek aż do...
więcej