Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Madrycki dressing

A+ A-
drukuj
  • 1/3 kubka greckiego oleju z sezamu
  • 1/3 kubka oleju kukurydzianego
  • 1/3 octu z jabłek
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżka musztardy

Sposób przyrządzania:

Składniki dobrze wymieszać w shakerze. Podawać z awokado, ogórkiem, pomidorami, mango, jabłkami, papają.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cynamon
  • Olej z sezamu
  • Olej kukurydziany
  • Ocet jabłkowy
  • Musztarda
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Makaron bezglutenowy z kurczakiem i gorgonzolą

  • English Breakfast

  • Tarator

  • Zupa chrzanowa

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Makaron bezglutenowy z kurczakiem i gorgonzolą

    Aby mięso było bardziej soczyste i miało bardziej wyrazisty smak najlepiej uprzednio pokroić je w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, zalać oliwą z...

    więcej
  • Karp nadziewany kapustą

    Rybę sprawić nie odcinając głowy, ale usunąć oczy i skrzela. Umyć, osuszyć i natrzeć solą. Grzyby posiekać, przesmażyć na maśle, dodać drobno...

    więcej
  • Salsa meksykańska

    Warzywa obmyć, z papryk usunąć gniazda, pomidora sparzyć i obrać ze skórki. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać i smażyć na patelni razem z...

    więcej
  • Joulutorttu

    Ciasto francuskie rozmrozić, pokroić w kwadraty (ok. 8-10 cm) i ponacinać po ukosie tak, aby kwadrat przybrał kształt wiatraka. Cieńsze rogi zawinąć...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY