Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Madrycki dressing

A+ A-
drukuj
  • 1/3 kubka greckiego oleju z sezamu
  • 1/3 kubka oleju kukurydzianego
  • 1/3 octu z jabłek
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżka musztardy

Sposób przyrządzania:

Składniki dobrze wymieszać w shakerze. Podawać z awokado, ogórkiem, pomidorami, mango, jabłkami, papają.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cynamon
  • Olej z sezamu
  • Olej kukurydziany
  • Ocet jabłkowy
  • Musztarda
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Karp pieczony

  • Sałatka warzywna

  • Rosti light

  • Gofry – przepis podstawowy

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Włoskie risotto z warzywami (porcja dla 6 osób)

    W rondelku lekko zeszklić na maśle posiekaną cebulę. Dodać ryż. Wlać wino i mieszać aż wyparuje. Dodać gorący bulion. Gotować na wolnym ogniu pod...

    więcej
  • Burger z jajkiem i szparagami

    Wszystkie składniki zagnieć i odstaw do lodówki na min. pół godziny, a by się przegryzły. Z mięsa formuj płaskie kotlety i smaż z obu stron na...

    więcej
  • Zupa grzybowa

    Grzyby moczyć w wodzie, aż zmiękną. Włoszczyznę oczyścić, pokroić i gotować w wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim. Pokrojoną cebulę...

    więcej
  • Tiropitakia - greckie pierożki z serem

    Parmezan zetrzeć, fetę rozgnieść, dodać przyprawy, całość wymieszać. Jajka ubić mikserem, dodać zmieszane sery. Ciasto filo pokroić w kwadraty...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY