Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Madrycki dressing

A+ A-
drukuj
  • 1/3 kubka greckiego oleju z sezamu
  • 1/3 kubka oleju kukurydzianego
  • 1/3 octu z jabłek
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżka musztardy

Sposób przyrządzania:

Składniki dobrze wymieszać w shakerze. Podawać z awokado, ogórkiem, pomidorami, mango, jabłkami, papają.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cynamon
  • Olej z sezamu
  • Olej kukurydziany
  • Ocet jabłkowy
  • Musztarda
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Naleśniki pomarańczowe

  • Fondue serowe

  • Miodowy kurczak z grilla

  • Zapiekany w szynce parmeńskiej stek z łososia

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Dyniowe muffinki

    Dynię lekko podgotować. Zmieszać suche składniki, zmieszać płynne składniki, połączyć ze sobą wszystkie składniki i dokładnie wymieszać....

    więcej
  • Krem z młodej kalarepy

    Kalarepy obrać, pokroić w kawałki, zalać wodą, dodać włoszczyznę, posolić i gotować, aż wszystkie warzywa zmiękną. Pod koniec gotowania dodać...

    więcej
  • Grillowany stek z polędwicy wołowej

    Polędwicę oczyścić. Do czerwonego wina dodać trawę żubrową, musztardę, 3 posiekane ząbki czosnku i olej tworząc marynatę. Mięso marynować kilka...

    więcej
  • Pasztecik

    Z garści mąki, drożdży, cukru i ½ szklanki mleka rozrobić zaczyn, przykryć i odstawić do wyrośnięcia, około 15-20 minut. Wszystkie składniki...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY