Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Mini kanapki z serem pleśniowym i krewetkami

A+ A-
drukuj
  • 10 krewetek w zalewie
  • 10 słonych krakersów
  • plastry sera pleśniowego np. brie
  • sok z cytryny
  • sól
  • biały pieprz
  • koperek
  • roszponka
  • pomidorki koktajlowe

Sposób przyrządzania:

Ser przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, ma mieć wyraźnie pikantno-kwaśny smak. Na krakersie ułożyć warstwę sera, wbić w niego po kilku minutach (krakers lekko zwilgotnieje) wykałaczkę z nabitą krewetką, ozdobić gałązką koperku lub roszponki i pomidorem koktajlowym. Ser brie można zastąpić plasterkiem sera koziego, krewetki owocem, wędzonym łososiem.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ser brie
  • Cytryny
  • Roszponka
  • Sól
  • Koperek
  • Krakersy
  • Krewetki
  • Pieprz biały
  • Pomidory koktajlowe
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Mus z kaszy jaglanej i kiwi

  • Wiosenne krokiety

  • Grillowanie warzywa

  • Insalta Caprese

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Krem z młodej kalarepy

    Kalarepy obrać, pokroić w kawałki, zalać wodą, dodać włoszczyznę, posolić i gotować, aż wszystkie warzywa zmiękną. Pod koniec gotowania dodać...

    więcej
  • Łosoś w papilotach

    Ziemniaki marchewkę podgotować 10 minut. Pokroić w grube plastry. Rybę przyprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i olejem. Na środku...

    więcej
  • Grillowany stek z foie gras

    Mięso pokroić na grube plastry w poprzek włókien. Na moment przed grillowaniem doprawić solą i pieprzem. Grillować po 3 minuty z każdej strony....

    więcej
  • Małże św. Jakuba z patelni z czosnkiem

    Małże otworzyć nożem. Wyjąć mięso z muszli i dokładnie opłukać. Muszle odłożyć. Czosnek obrać i posiekać. Natkę pietruszki umyć i posiekać,...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY