Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Rozgrywające ziemniaczki

A+ A-
drukuj
  • 1kg ziemniaków
  • 4-5 łyżek oliwy
  • 2 papryczki chilli (pikantne)
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryka czerwona
  • sól

Sposób przyrządzania:

Ziemniaki pokroić w ćwiartki, wrzucić do dużej miski. Do tego dodać oliwę, zmiażdżony czosnek, pokrojoną papryczkę chilli i paprykę (w paseczki). Wszystko dobrze wymieszać i całość rozłożyć na blaszce do pieczenia i piec w piekarniku rozgrzanym do 190˚C około pół godziny (aż ziemniaki będą miękkie i chrupiące) - idealne do piwa.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Czosnek
  • Ziemniaki
  • Sól
  • Oliwa
  • Papryczki chilli
  • Papryka

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Roladki z cukinii nadziewane fetą

  • Śledź pod pierzynką

  • Cielęcina na batatach i rukoli

  • Koktajl - Miętowy Czar

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Pasta z makreli i sera

    Rzodkiewki pokroić na małe kawałki. Twaróg z makrelą wymieszać, ugniatając widelcem. Dodać rzodkiewkę, doprawić do smaku solą i pieprzem.

    więcej
  • Spaghetti

    Podsmażyć czosnek na oliwie i dodać mieloną wołowinę. Dodać sos pomidorowy i makaron ugotowany wg. ulotki:...

    więcej
  • Fritata z warzywami

    Roztopić na patelni masło, ubić dwa jajka i wylać do naczynia masę jajeczną, następnie dodać mieszankę warzyw. Po 3-4 minutach danie gotowe. Smacznego!

    więcej
  • Pad thai

    Makaron namoczyć w letniej wodzie na ok.10 min. Odsączyć. W woku lub na dużej patelni na rozgrzanym oleju smażyć czosnek, chilli i mięso. Po chwili...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY