Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

TASTE ACADEMY

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Cream of tomato soup

A+ A-
drukuj
  • 1 tin of tomatoes or a few fresh medium-sized tomatoes
  • 1 onion
  • 1 clove of garlic
  • a few fresh basil leaves
  • 1 tbsp sugar-free natural yoghurt

Sposób przyrządzania:

Sauté the chopped onion until translucent, add peeled and chopped tomatoes, garlic, chopped basil, salt and pepper. Mix together, add 2 cups of water and cook for 20 minutes. Blend all ingredients thoroughly and cook over a low heat. Add the yoghurt. Sprinkle with parsley before serving.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Natural yoghurt
  • Onion
  • Basil
  • Can of tomatoes
  • Garlic
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Carpaccio wołowe

  • Ananas grillowany z lodami domowej roboty

  • Dynia smoothie

  • Futomaki – sushi

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Zupa szparagowa

    Szparagi obrać, części zdrewniałe wyrzucić, czubki – około 2cm odłożyć. Łupiny dodać do bulionu i gotować na małym ogniu około 15 minut....

    więcej
  • Moskole

    Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, zmielić, dodać mąkę, maślankę i sól, wyrobić na stolnicy ciasto, rozwałkować i formować owalne placki...

    więcej
  • Lekka sałatka

    Pokrojone warzywa (ogórek i rzodkiewka - w plasterki, papryka - słupki, pomidorki - na pół) dodać do sałaty, wymieszać. Całość skropić olejem z...

    więcej
  • Roladki z szynki z melonem i kaparami

    Serek wymieszać z lekko posiekanymi kaparami, solą, pieprzem i oliwą. Na plasterkach szynki układać masę z serka i delikatnie zwijać w roladki. Melona...

    więcej