Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pierogi z kapustą i grzybami

A+ A-
drukuj
  • 3 szklanki mąki
  • szczypta soli
  • 1 szklanka gorącej wody
  • ½ kg kapusty kiszonej
  • garść grzybów suszonych
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Grzyby gotować do miękkości. Kapustę pokroić drobno. Cebulę posiekać. Podsmażyć wszystko, doprawić solą i pieprzem, następnie zalać wodą do przykrycia i dusić na małym ogniu do miękkości. Z pozostałych składników zagnieść elastyczne ciasto. Podzielić je na mniejsze części, wałkować cienko, wykrawać szklanką kółka i faszerować zlepiając brzegi pierogów. Gotować w osolonej wodzie.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula
  • Woda
  • Sól
  • Grzyby suszone
  • Mąka
  • Kapusta kiszona
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Łosoś z paprykami

  • Kofty jagnięce w chlebkach pita

  • Chrupiące paluszki serowe

  • Gazpacho – hiszpański chłodnik (porcja dla 3-4 osób)

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Kurczak z selerem naciowym

    Sałatę starannie umyć, następnie porwać liście na kawałki i przełożyć do salaterki. Mięso pokroić w kostkę. Seler pokroić w małe kawałki....

    więcej
  • Kurczak z chilli z makaronem ryżowym

    Piersi z kurczaka pokroić w małe kawałeczki, paprykę w paski, makaron ryżowy namoczyć w wodzie aż zmięknie. W woku lub na głębokiej patelni...

    więcej
  • Łosoś pieczony z fasolką szparagową

    Łososia piec w piekarniku przez około 30 minut w temperaturze 180 st. Fasolkę szparagową dusić na maśle około 10 min pod przykryciem. Całość...

    więcej
  • Krem z pomidorów

    Zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory, czosnek, posiekaną bazylię, sól i pieprz. Wymieszać, dodać ok. 2...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY