Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Zupa z gęsi na winie

A+ A-
drukuj
  • 2 duże piersi z gęsi
  • pęczek włoszczyzny
  • natka pietruszki
  • 2 szklanki białego wina wytrawnego (lub półwytrawnego)
  • cebula
  • 4 duże ziemniaki
  • przyprawy: goździki, cynamon, pieprz, sól, ziele angielskie, liście laurowe

Sposób przyrządzania:

Piersi obmyć, gotować w głębokim naczyniu w 1,5l wody, zbierając szumowiny. W międzyczasie doprawić wywar przyprawami, dodać pokrojone w większą kostkę ziemniaki, a także wino, włoszczyznę i cebulę pokrojoną w ćwiartki. Po rozlaniu na talerze, zupę udekorować natką pietruszki.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula
  • Włoszczyna
  • Wino białe
  • Woda
  • Ziele angielskie
  • Ziemniaki
  • Natka pietruszki

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Jajecznica z szynką i kiełkami

  • Kurczak z chilli z makaronem ryżowym

  • Bulion azjatycki z polędwicą wołową

  • Kwaśnica na wędzonych żeberkach

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Burritos drobiowe

    Pokroić mięso i wymieszać je z łyżką oleju i marynatą, przygotowaną z mieszanki ziół, chilli i czosnku. Pokroić warzywa i wymieszać. Wyłożyć...

    więcej
  • Zupa z soczewicy

    Soczewicę ugotować, dodając bulionu. Cebulę oraz marchew pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie, a następnie dodać do gotującej się soczewicy....

    więcej
  • Pasztet z kurzych wątróbek z rozmarynem

    Na patelni rozpuścić masło, dolać olej czosnkowy i dodać drobno posiekaną cebulę i oczyszczone wątróbki. Zeszklić. Wątróbkę delikatnie...

    więcej
  • Sałatka z serem Tomino i borówkami

    Moczyć rodzynki w wodzie przez godzinę. Obrać selera i pokroić w cienkie plasterki razem z papryką. Zmieszać wszystkie składniki i doprawić oliwą,...

    więcej