Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

TASTE ACADEMY

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Cold apricot soup

A+ A-
drukuj
  • 10 mature apricots
  • 1 glass milk
  • 6 tablespoons sweet cream
  • 2 flat teaspoons sugar (for taste)
  • 1 teaspoon lemon juice

Sposób przyrządzania:

Pour hot water over peaches and peel them, cut into pieces (put aside 2–3 mature pieces for decoration). Put fruit into a deep bowl, pour cold milk and cream, lemon juice, add sugar for taste. Mix all ingredients. If the cream is too thick, add sweet cream or milk. Pour the soup into plates or bowls cooled down in a freezer, decorate with apricot halves, serve with white wheat bread toasts, browned in butter on the frying pan.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Canelloni w sosie pomidorowym

  • Woda z cytryną, pomarańczą i miętą

  • Herbata mrożona z owocami

  • Cebulowe krążki

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Placki z dyni

    Utrzeć dynię , posolić aż zmięknie następnie dodać pozostałe składniki i smażyć placuszki. Podawać z kwaśną śmietaną lub jogurtem i kawiorem.

    więcej
  • Naleśniki pomarańczowe

    Wszystkie składniki na ciasto (mąka, mleko, jajka, olej, sól) wymieszać w misce lub zmiksować, odstawić na 2 godziny. Pomarańcze obrać, oczyścić...

    więcej
  • Zupa czosnkowa

    Podgrzać oliwę i dodać niezbyt cienko pokrojony czosnek. Zanim czosnek zbrązowieje dodać szynkę i chleb. Gotować przez kilka minut, dodać paprykę, a...

    więcej
  • Foie gras z patelni

    W naczyniu rozgrzać ocet balsamiczny, dodać porto oraz przyprawy, chwilę gotować. Plastry foie gras natrzeć solą i pieprzem, a następnie obsmażyć na...

    więcej