Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Stek z kolorowym pieprzem

A+ A-
drukuj
  • stek z rostbefu - 2 szt
  • kolorowy pieprz - 2 łyżki
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • sól

Sposób przyrządzania:

Pieprz utrzyj w moździerzu na grubo, natrzyj steki z obu stron i odstaw na pół godziny w temperaturze pokojowej. Przed grillowaniem natrzyj steki oliwą z obu stron i dopraw solą, grilluj zgodnie z upodobaniami: krwisty - po 2,5 min. z każdej strony, średnio wysmażony - po 5min. z każdej strony.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Rostbef
  • Sól
  • Oliwa
  • Pieprz kolorowy

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Grillowany schab

  • Jajka sadzone w cieście francuskim

  • Jamie Oliver: pizza z mozarellą i sosem pomidorowym

  • Stek Mignon

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Tortelloni z pesto i parmezanem

    W osolonej wodzie ugotować tortelloni według wskazówek na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni na niedużej ilości oliwy zamieszać sos pesto z...

    więcej
  • Deser zwycięzców

    Ser mascarpone wymieszać z cukrem i mlekiem. Ciasteczka pokruszyć, w pucharkach układać warstwami ser, owoce i ciasteczka.

    więcej
  • Dżem pomidorowy z wanilią

    Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kawałki i wrzucić do garnka. Wsypać część cukru, dodać sok z cytryny do smaku i dusić powoli około 1,5...

    więcej
  • Lody z zieloną herbatą

    W rondlu podgrzać mleko z herbatą, nie doprowadzając do wrzenia. Następnie zostawić na chwilę aby herbata się zaparzyła i oddała smak, po tym...

    więcej