Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Roladki z szynki z orzeszkami Pini

A+ A-
drukuj
  • 8 plasterków szynki gotowanej
  • 100 g rukoli
  • 100 g łuskanych orzeszków pini
  • świeżo mielony pieprz
  • oliwa z oliwek

Sposób przyrządzania:

Orzeszki uprażyć na suchej, gorącej patelni. Na środku plasterka szynki ułożyć garść umytej rukoli, i łyżkę orzeszków, skropić lekko oliwą, oprószyć pieprzem. Delikatnie zawinąć i przebić wykałaczką.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Rukola
  • Szynka
  • Oliwa
  • Orzechy piniowe
  • Pieprz ziarnisty

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Tarator

  • Smażona pierś kaczki

  • Foie gras z patelni

  • Sałatka z serem pizzicotti i wędzoną wołowiną

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Rozmarynowa roladka z polędwiczki wieprzowej

    Oczyścić polędwiczkę z błon i rozbić cienko na możliwie jak największego sznycla. Przygotować farsz: czosnek i cebulkę drobno posiekać, delikatnie...

    więcej
  • Tiropitakia - greckie pierożki z serem

    Parmezan zetrzeć, fetę rozgnieść, dodać przyprawy, całość wymieszać. Jajka ubić mikserem, dodać zmieszane sery. Ciasto filo pokroić w kwadraty...

    więcej
  • Sola grillowana

    Filety natrzeć czosnkiem, przyprawić i obłożyć cebulą pokrojoną w piórka. Na wierzchu położyć kawałki masła i po plasterku cytryny. Całość...

    więcej
  • Różowa lemoniada

    W rondelku przygotować syrop cukrowy: podgrzać 1 szklankę wody z cukrem aż się rozpuści i nieco odparuje. Odstawić do ostygnięcia. Schłodzony syrop...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY