Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Plum and banana jam

A+ A-
drukuj
  • ½ kg gelling sugar
  • ½ kg plums (washed, pitted)
  • 1-2 bananas
  • vanilla pod
  • 3 cinnamon sticks

Sposób przyrządzania:

Place the washed and pitted plums in a saucepan, add gelling sugar and mashed bananas. Mix thoroughly. Cut the vanilla pod in half and scrape the seeds. Add everything to the fruit. Add slightly crushed cinnamon sticks to the fruit and set aside for at least 2-3 hours until the plums start to ooze juice. Cook for 5 more minutes. Remove from the flame and fill the jars with the jam. The jars need to be sanitized beforehand. Close the filled jars with previously sanitized caps (sterilized in boiling water) and boil for 15 minutes. Turn the closed jars upside down and let cool.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Plums
  • Vanilla
  • Bananas
  • Cinnamon
  • Gelling sugar
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Chłodnik z moreli

  • Cielęcina na batatach i rukoli

  • Deser po brytyjsku: bzowy Eton Mess

  • Sałatka z gorgonzolą, orzechami i gruszką

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Gęś pieczona z gruszkami i jabłkami

    Gęś włożyć do naczynia z wodą i moczyć przez około godzinę, usunąć nóżki. Po wysuszeniu, tuszkę natrzeć przyprawami (wewnątrz i na...

    więcej
  • Schab z jabłkiem i żurawiną

    Schab rozkroić na płaski placek mięsa, na skrajnym długim brzegu ułożyć poćwiartowane jabłka i konfiturę. Zwinąć w rulon. Mięso z wierzchu...

    więcej
  • Sałatka ziemniaczana

    Młode ziemniaki oczyścić ze skórki pod bieżącą wodą i ugotować w całości. Ziemniaki pokroić na połówki, ogórka i rzodkiewkę w grube plastry....

    więcej
  • Salmorejo z szynką hiszpańską

    Pieczywo pokruszyć na kawałki, zmiksować z czosnkiem i bazylią. Pomidory sparzyć i obrać ze skóry oczyścić z pestek, wrzucić do miksera wraz z...

    więcej