Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Plum and banana jam

A+ A-
drukuj
  • ½ kg gelling sugar
  • ½ kg plums (washed, pitted)
  • 1-2 bananas
  • vanilla pod
  • 3 cinnamon sticks

Sposób przyrządzania:

Place the washed and pitted plums in a saucepan, add gelling sugar and mashed bananas. Mix thoroughly. Cut the vanilla pod in half and scrape the seeds. Add everything to the fruit. Add slightly crushed cinnamon sticks to the fruit and set aside for at least 2-3 hours until the plums start to ooze juice. Cook for 5 more minutes. Remove from the flame and fill the jars with the jam. The jars need to be sanitized beforehand. Close the filled jars with previously sanitized caps (sterilized in boiling water) and boil for 15 minutes. Turn the closed jars upside down and let cool.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Plums
  • Vanilla
  • Bananas
  • Cinnamon
  • Gelling sugar
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Awokado smoothie

  • Gofry – przepis podstawowy

  • Pasztet z kurzych wątróbek z rozmarynem

  • Tortelloni z pesto i parmezanem

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sakiewki z kurczakiem

    Kurczaka pokroić w drobną kostkę, doprawić solą i pieprzem i podsmażyć na odrobinie oliwy. Po uzyskaniu złotego koloru odstawić mięso na bok niech...

    więcej
  • Pizza Margherita

    Drożdże rozpuścić w wodzie z miodem i odstawić na 15 minut. Po tym czasie połączyć dokładnie wszystkie składniki ciasta. Odstawić pod przykryciem...

    więcej
  • Kanapka mistrzów

    Bagietki przekroić wzdłuż, posmarować majonezem kawałek spodni, a górny musztardą. Układać kolejno: sałatę, szynkę, ser, pomidory i chipsy i...

    więcej
  • Tartaletki z musem czekoladowym i malinami

    Mąkę przesiać do miski. Dodać resztę składników i krótko ugniatać ciasto. Po uformowaniu w tartaletkach schłodzić ciasto w lodówce. Zimne ciasto,...

    więcej