Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sałatka z awokado

A+ A-
drukuj
  • 1 świeże awokado
  • 1 świeże mango
  • 1 opakowanie rukoli
  • garść orzechów włoskich
  • sok z ½ cytryny
  • oliwa z oliwek
  • gruba sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Awokado i mango obrać i pokroić w cienkie paski. Rukolę umyć, a orzechy lekko roztłuc. Z oliwy, soku z cytryny i przypraw przygotować dressing. Na talerzu ułożyć ukolę, na to owoce i orzechy. Polać wszystko dressingiem.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Rukola
  • Cytryny
  • Sól
  • Awokado
  • Mango
  • Oliwa
  • Orzechy włoskie
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pierś z gęsi z pierożkami z kaszy gryczanej i marchewką

  • Stek wołowy z sałatką z rukoli

  • Sałatka z rukoli i pomidorków koktajlowych

  • Grillowany śledź w szpinakowo-pomidorowym sosie

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Orzeźwiająca lemoniada

    Obie cytryny sparzyć wrzątkiem. 1 cytrynę pokroić na małe cząstki, listki mięty poszarpać w piórka, i zmiksować całość blenderem z dodatkiem 1...

    więcej
  • Brushetta

    Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, wydrążony miąższ pokroić w kostkę. Do pomidorów dodać łyżkę oliwy, szczyptę oregano i posiekaną bazylię....

    więcej
  • Żurek wielkanocny w chlebkach

    Wędlinę drobno pokrojoną wraz z warzywami zalać wodą i gotować około pół godziny do miękkości warzyw. Dodać żur i zagotować, doprawić...

    więcej
  • Małże w sosie pomidorowo – czosnkowym

    Warzywa drobno pokroić, a czosnek zmiażdżyć. Krewetki oczyścić, usunąć głowy i pancerzyki (powinny zostać 2 cm pancerzyka przy ogonie). W dużym...

    więcej