Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Pour sugar over plums in a pot, cover and put in the oven pre-heated to 100°C for 8 hours. Uncover the pot after 3 hours. Roast the walnuts in a dry pan and add to the jam. Stir the mixture thoroughly. Put the hot jam in jars (previously sterilized in the oven) and close them with sterilized lids.
lub wyszukaj w przepisach

Tuńczyka pozbawić oleju. Dodać pomidory suszone, wymieszać. Następnie wrzucić pokrojone na połówki oliwki, kiełki ciecierzycy i soczewicy (bądź...
więcej
Żeberka umyć, pokroić w mniejsze kawałki. Zalać wodą, odszumić i gotować. Po 15 minutch dodać pokrojoną włoszczyznę. Gotować do miękkości....
więcej
Warzywa umyć i osuszyć. Cukinie, bakłażana i kolby kukurydzy pokroić w plastry. Cebulę pokroić w ćwiartki, paprykę w paski. Główki pieczarek umyć...
więcej
Pieczywo pokruszyć na kawałki, zmiksować z czosnkiem i bazylią. Pomidory sparzyć i obrać ze skóry oczyścić z pestek, wrzucić do miksera wraz z...
więcej