Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Mrożony jogurt z borówkami

A+ A-
drukuj
  • jogurt naturalny
  • świeże borówki
  • sos z borówek: szklanka świeżych borówek, sok z cytryny, woda, łyżeczka cukru

Sposób przyrządzania:

Pucharek z jogurtem wstawiamy do zamrażarki na około pół godziny. Po wyjęciu ozdabiamy wierzch borówkami lub zalewamy zimnym sosem borówkowym, którego przygotowanie wygląda następująco: borówki zalać wodą, dodać cukier i sok z cytryny, podgrzewać aż do uzyskania efektu gęstości, następnie zmiksować na gładko.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka z rukolą i kiełkami

  • Jajecznica na słodko

  • Dolmades

  • Zupa dyniowa

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Czekoladowy suflet

    Nastawić piekarnik na 200 °C. 6 foremek do sufletów wysmarować masłem, oprószyć około 2 łyżkami cukru. Schłodzić foremki w lodówce. Stopić...

    więcej
  • Koktajl - Truskawkowa Margarita

    Nektar truskawkowy oraz napój z cytryny i limonki należy dobrze schłodzić, najlepiej w zamrażalniku. Kiedy nektar zgęstnieje, należy dokładnie...

    więcej
  • Sałatka ziemniaczana

    Młode ziemniaki oczyścić ze skórki pod bieżącą wodą i ugotować w całości. Ziemniaki pokroić na połówki, ogórka i rzodkiewkę w grube plastry....

    więcej
  • Łosoś z soczewicą

    Soczewicę zagotować razem z marchewką, łyżką oliwy z oliwek i masłem, aż warzywa będą miękkie. Po zagotowaniu zdjąć soczewicę z ognia i...

    więcej