Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Chicken with celery

A+ A-
drukuj
  • 300 g roasted chicken fillet
  • 20 dag blue cheese
  • green lettuce
  • 5 stems of celery
  • For the dressing:
  • 2 tbsp mayonnaise
  • juice of ½ lemon
  • 6-8 lemon balm leaves
  • sugar
  • pepper
  • salt

Sposób przyrządzania:

Wash the lettuce thoroughly, tear into bite-size pieces and pun in a bowl. Dice the meat and chop the celery in small pieces. Toss with meat and put in the bowl. Add crumbled blue cheese and balm leaves. Mix the mayonnaise with lemon juice, season with sugar, salt and pepper. Drizzle the dressing over the lettuce. Serve on a lettuce leaf arranged on a plate or in a glass cup. Garnish each serving with a rocket or basil leaf.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Black pepper
  • Blue cheese
  • Celery
  • Chicken fillets
  • Lemon
  • Lemon balm leaves
  • Lettuce
  • Mayonnaise
  • Salt
  • Sugar
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Tarta cytrynowa z mascarpone

  • Puchar sułtański

  • Pasta z sera i makreli

  • Makaron pappardelle z gruszką, gorgonzolą i orzechami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Mini tarty z warzywami

    Z maki, masła, szczypty soli i wody zarobić ciasto. Podzielić na 4-5 porcji, każdą rozwałkować i włożyć do małych form na tarty o średnicy...

    więcej
  • Sałatka pomidorowo-szparagowa

    Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, następnie pokroić w plasterki. Szparagi ugotować, usunąć twarde końcówki i przekroić na pół. Pomidory,...

    więcej
  • Pizzerinki

    Z gotowego ciasta drożdżowego „wyciąć” już zaznaczone na nim krążki (6 sztuk) na pizzerinki. Sos doprawić solą i pieprzem, dodać do smaku...

    więcej
  • Tapenada

    Oliwki i kapary wsypać do wysokiego pojemnika. Dodać starty drobno parmezan i anchois oraz czosnek. Zmiksować używając blendera lub moździerza,...

    więcej