Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Kanapka z kiełkami

A+ A-
drukuj
  • bułka ciabatta
  • 2 plasterki sera żółtego
  • polędwica wędzona
  • ogórek świeży
  • kiełki
  • masło do posmarowania ciabatty

Sposób przyrządzania:

Ciabattę pokroić wzdłuż, kromki posmarować masłem, ułożyć ser, ogórki, wędlinę i kiełki, przykryć druga połową pieczywa.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ciabatta
  • Polędwica wędzona
  • Ser emmental
  • Kiełki sojowe
  • Masło
  • Ogórek
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Liptauer

  • Włoska pizza z warzywami i serem Tomino w oliwie z papryką

  • Pasta z awocado i jaj przepiórczych

  • Sandacz w orzeszkach piniowych

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Zupa z soczewicy

    Soczewicę ugotować, dodając bulionu. Cebulę oraz marchew pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie, a następnie dodać do gotującej się soczewicy....

    więcej
  • Stek z kolorowym pieprzem

    Pieprz utrzyj w moździerzu na grubo, natrzyj steki z obu stron i odstaw na pół godziny w temperaturze pokojowej. Przed grillowaniem natrzyj steki oliwą z...

    więcej
  • Pasztet z tofu

    Cebulę posiekać, a następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju. Gdy się zarumieni, dodać pokrojone pieczarki i smażyć do momentu całkowitego...

    więcej
  • Dolmades

    Liście winogron opłukać w zimnej wodzie. Mięso, ryż, posiekane cebulę, natkę pietruszki i miętę wymieszać razem z koncentratem, oliwą i sokiem z...

    więcej