Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Wołowina po wiedeńsku

A+ A-
drukuj
  • 60dag wołowiny bez kości
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 por
  • 1 cebula
  • 2l wody
  • szczypiorek
  • przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe

Sposób przyrządzania:

Cebulę pokroić kawałki, podpiec. Mięso pokroić w plastry i gotować około 2 godzin pod przykryciem, razem z cebulą i przyprawami, w 2 l osolonej wody. Pod koniec gotowania dodać pora pokrojonego w plasterki. Pietruszkę i marchewkę obrać, pokroić w słupki. Po upłynięciu wskazanego czasu, gotowe mięso ułożyć na talerzu, udekorować warzywami i szczypiorkiem, skropić wywarem. Podawać z ziemniakami.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Por
  • Cebula
  • Szczypiorek
  • Woda
  • Ziele angielskie
  • Sól
  • Pietruszka
  • Wołowina
  • Liście laurowe
  • Pieprz czarny
  • Marchew

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Świąteczna przystawka - jajka z sardynkami i kawiorem

  • Pasztet z kurzych wątróbek z rozmarynem

  • Cebulowe krążki

  • Szaszłyk wegetariański

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Lodowy sandwich

    Lody śmietankowe: Jajka sparzyć, oddzielić białka od żółtek. Do żółtek dodać cukier i zmiksować do uzyskania puszystej masy. Śmietankę i...

    więcej
  • Sałatka z grillowaną cukinią

    Cukinię pokroić wzdłuż w cienkie plasterki, oprószyć solą i ułożyć na dobrze rozgrzanej patelni grillowej lub grillu. Grillować przez około 5-7...

    więcej
  • Grillowanie krewetki

    Krewetki oczyścić. Z pozostałych składników przygotować marynatę. Wrzucić do niej krewetki i zamieszać by równomiernie pokryły się zalewą....

    więcej
  • Zupa z kalafiorem i szparagami

    Kalafior podzielić na różyczki i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Zagotować bulion (z 1 l wody), następnie dodać różyczki kalafiora, a po ok 10-15...

    więcej