Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Wołowina po wiedeńsku

A+ A-
drukuj
  • 60dag wołowiny bez kości
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 por
  • 1 cebula
  • 2l wody
  • szczypiorek
  • przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe

Sposób przyrządzania:

Cebulę pokroić kawałki, podpiec. Mięso pokroić w plastry i gotować około 2 godzin pod przykryciem, razem z cebulą i przyprawami, w 2 l osolonej wody. Pod koniec gotowania dodać pora pokrojonego w plasterki. Pietruszkę i marchewkę obrać, pokroić w słupki. Po upłynięciu wskazanego czasu, gotowe mięso ułożyć na talerzu, udekorować warzywami i szczypiorkiem, skropić wywarem. Podawać z ziemniakami.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Por
  • Cebula
  • Szczypiorek
  • Woda
  • Ziele angielskie
  • Sól
  • Pietruszka
  • Wołowina
  • Liście laurowe
  • Pieprz czarny
  • Marchew

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Lekka sałatka

  • Kociołek tatrzański (bogracz) z baraniny

  • Gęś pieczona z gruszkami i jabłkami

  • Fondue serowe

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Chrupiące paluszki serowe

    Mąkę i bułkę tartą wsypać do osobnych miseczek. Jajka dokładnie rozbełtać, dodać odrobinę mleka i lekko przyprawić. Mozzarellę pokroić w...

    więcej
  • Kanapka z kiełkami

    Ciabattę pokroić wzdłuż, kromki posmarować masłem, ułożyć ser, ogórki, wędlinę i kiełki, przykryć druga połową pieczywa.

    więcej
  • Smażone krewetki pachnące czosnkiem z chili

    Krewetki obrać z pancerza i delikatnie naciąć wzdłuż górnego grzbietu, oczyścić z przewodu pokarmowego. Umyć i osuszyć. Przesmażyć na oliwie...

    więcej
  • Babka wielkanocna dwukolorowa

    Jajka i cukier wymieszać, dobrze utrzeć, dodać obie mąki i proszek do pieczenia. Wlać roztopione i ostudzone masło. Dobrze wymieszać ciasto. Do...

    więcej