Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Wash the lettuce thoroughly, tear into bite-size pieces and pun in a bowl. Dice the meat and chop the celery in small pieces. Toss with meat and put in the bowl. Add crumbled blue cheese and balm leaves. Mix the mayonnaise with lemon juice, season with sugar, salt and pepper. Drizzle the dressing over the lettuce. Serve on a lettuce leaf arranged on a plate or in a glass cup. Garnish each serving with a rocket or basil leaf.
lub wyszukaj w przepisach
Krewetki obrać z pancerza i delikatnie naciąć wzdłuż górnego grzbietu, oczyścić z przewodu pokarmowego. Umyć i osuszyć. Przesmażyć na oliwie...
więcejSelera i marchewkę posiekać. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę i smażyć cebulę, seler i marchewkę, aż warzywa lekko zmiękną - nie zrumienią...
więcejRyby obmyć, natrzeć ziołami, odłożyć na około 30 minut. Kapustę pekińską umyć i poszatkować na cienkie paski, ogórka pokroić w plasterki, a...
więcejDo dzbanka wody dodać starty imbir oraz sok wyciśnięty z cytryn i jednej limonki. Drugą limonkę pokroić w plasterki, wrzucić do lemoniady, dodać...
więcej