Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Italian gazpacho with burrata

A+ A-
drukuj
  • burrata cheese
  • 2 tomatoes
  • 1 fresh cucumber
  • ½ red pepper
  • 1 red onion
  • 3 ice cubes
  • basil (to taste)
  • extra virgin olive oil
  • salt
  • pepper

Sposób przyrządzania:

Wash the vegetables. Slightly cut the skin of tomatoes. Plunge the tomatoes and the red pepper in hot water for few seconds, then cool under cold water. Peel the skin off the vegetables and remove the seeds. Blend all the ingredients and ice cubes in the mixer, until blended smooth. Serve the soup well-chilled, garnished with burrata cheese.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Red onion
  • Salt
  • Tomatoes
  • Basil
  • Bell pepper
  • Burrata cheese
  • Cucumber
  • Extra virgin olive oil
  • Ground pepper
  • Ice
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Hiszpańska tortilla

  • Makaron tagliatelle w sosie pomidorowym

  • Pulpeciki cielęce z makaronem

  • Żeberka po tajsku

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Jogurtowe lody na patyku

    Truskawki oczyścić, podzielić na części, posypać cukrem, zagotować i wystudzić. Śmietanę ubić i połączyć z jogurtem, sokiem z cytryny i cukrem...

    więcej
  • Rożki z szynki nadziewane serem mascarpone

    Mascarpone wymieszać z posiekaną cebulą oraz bazylią, przyprawić solą. Masę rozprowadzić na plastrach szynki i zwinąć je. Podawać ze świeżą...

    więcej
  • Pieczarki faszerowane

    Zeszklić posiekaną cebulę i rozdrobniony czosnek. Dodać mięso mielone i przyprawy. Usmażyć. Z pieczarek ostrożnie wyciąć nóżki, można je...

    więcej
  • Rolada schabowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

    Schab umyć i przekroić wzdłuż na płat o grubości około1 centymetra, delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa. Następnie mięso natrzeć zmiażdżonymi...

    więcej