Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Chocolate coffee cake

A+ A-
drukuj
  • 400 g dark chocolate
  • 330 ml heavy cream
  • 150 g butter + 1 tbsp for greasing the baking mould
  • 6 eggs
  • 1 cup sugar
  • 100 ml espresso

Sposób przyrządzania:

Pre-heat the oven to 100 ºC. Grease the bottom and sides of a round cake mould (25 cm in diameter) with butter or place parchment paper in the mould. Place the crumbled chocolate in a large bowl. Heat the cream with butter, do not boil. Pour the hot cream over the chocolate and leave for 1 minute. Mix using a mixer. Use a whisk to whisk the eggs, sugar and espresso in another bowl, and then mix the mixture with the chocolate mass. Mix all ingredients together using the mixer on low mixing speed. Pour the batter in the previously prepared mould and bake for 2.5-3 hours until the cake pulls from the sides, but is still quite soft in the middle. Leave the cake in the mould and allow to cool to room temperature. Put in the fridge before cutting. Cut using a hot, dry knife.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Sugar
  • Butter
  • Chocolate
  • Coffee
  • Eggs
  • Heavy cream
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Kanapka z kiełkami

  • Pasztet z tofu

  • Szaszłyki z rostbefu z papryką pieczoną i cebulą

  • Kompot wigilijny z suszonych owoców

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Wołowina po wiedeńsku

    Cebulę pokroić kawałki, podpiec. Mięso pokroić w plastry i gotować około 2 godzin pod przykryciem, razem z cebulą i przyprawami, w 2 l osolonej wody....

    więcej
  • Serek z jabłkiem

    Serek przełożyć do miseczki, zetrzeć jabłko, dodać łyżkę miodu, cynamonu i całość wymieszać. Przekąska gotowa. Smacznego!

    więcej
  • Zielone farfalle

    Makaron wrzucić na osolony wrzątek i gotować według przepisu na opakowaniu. Zmieloną wołowinę podsmażać z czosnkiem przez około 5 minut na oliwie,...

    więcej
  • Buraczki na zimę

    Buraki opłukać, posegregować w dwóch grupach wielkościowych: w jednym garnku ugotować małe buraczki, w drugim – większe (te drugie muszą gotować...

    więcej