Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Grilled eggplant with mozzarella cheese

A+ A-
drukuj
  • 1 eggplant
  • 1 ball mozzarella di bufala cheese
  • 1 tomato
  • fresh basil
  • extra virgin olive oil
  • balsamic sauce
  • 1 tsp linden honey
  • salt
  • freshly ground pepper

Sposób przyrządzania:

Cut the eggplant into slices and season with salt. Wait until it sweats, then rinse. Then grill the eggplant and arrange on plates. Cut the mozzarella and tomato into slices and arrange in alternate layers with grilled eggplant, thus creating a “pyramid.” Prepare dressing with olive oil, balsamic sauce, honey, salt and pepper and spoon over the vegetables. Sprinkle the dish with fresh basil leaves.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Linden honey
  • Mozzarella cheese
  • Pepper
  • Salt
  • Tomatoes
  • Basil
  • Eggplant
  • Extra virgin olive oil
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka pomidorowo-szparagowa

  • Fritata z łososiem i szpinakiem

  • Stek cielęcy w sosie borowikowym

  • Krewetki z grilla w aromatycznym sosie

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Polędwiczki cielęce w sosie żurawinowym

    Mięso umyć, pokroić w kawałki, przyprawić solą i pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i obsmażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek aż do...

    więcej
  • Zupa grzybowa

    Grzyby moczyć w wodzie, aż zmiękną. Włoszczyznę oczyścić, pokroić i gotować w wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim. Pokrojoną cebulę...

    więcej
  • Dyniowe muffinki

    Dynię lekko podgotować. Zmieszać suche składniki, zmieszać płynne składniki, połączyć ze sobą wszystkie składniki i dokładnie wymieszać....

    więcej
  • Grillowany filet ze szparagami i parmezanem

    Filet wrzucić na grillową patelnię i smażyć z obydwu stron po 4 minuty. Szparagi wrzucić do wrzątku na około 4 minuty, polać oliwą i posypać...

    więcej