Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Gofry – przepis podstawowy

A+ A-
drukuj
  • 250 g mąki
  • 150 g cukru
  • 120 g stopionego masła
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 jajka

Sposób przyrządzania:

Wszystkie składniki wymieszać i ubić mikserem. Piec w gofrownicy do zarumienienia. Gofry ozdobić ulubionymi dodatkami, np. bitą śmietaną, owocami świeżymi lub kandyzowanymi, czekoladą lub cukrem pudrem.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cukier
  • Ser burrata
  • Jajka
  • Proszek do pieczenia
  • Mąka
  • Masło

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Wakacyjne brownie

  • Makaron ze szpinakiem i fetą

  • Placki z cukinią (około 20 sztuk)

  • Cevapčići

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Grillowany leszcz

    Rybę oczyścić, oprawić, naciąć z wierzchu, a następnie natrzeć solą, pieprzem, masłem. Do środka dodać plasterki cytryny, posypać natką...

    więcej
  • Kiełbasa z soczewicą po francusku

    Na rozgrzanej oliwą patelni podsmażyć cebulę do uzyskania efektu zrumienienia, dodać marchewkę pokrojoną w kostkę. Po ok 4 minutach dodać sprasowany...

    więcej
  • Jajecznica ze szczypiorkiem

    Jajko usmażyć na rozgrzanym maśle. Dodać pokrojony szczypiorek. Smacznego!

    więcej
  • Paella

    Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na oliwie. Wrzucić ryż i smażyć, aż wchłonie oliwę i lekko zbieleje. Wlać bulion, zagotować i...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY