Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Buckwheat with pomegranate

A+ A-
drukuj
  • 200 grams of buckwheat
  • 1 carrot
  • 1 pomegranate
  • handful of fresh mint
  • handful of dill
  • salt
  • pepper
  • oil

Sposób przyrządzania:

Cook groats. Let stand covered, in order not to cool down. Clean carrot, cut in thin strips. Grits mix with carrot, chopped herbs, grains of pome grenade, spices and a touch of olive oil. Serve warm.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Carrots
  • Mint
  • Salt
  • Buckwheat
  • Pomegranate
  • White pepper
  • Dill
  • Extra virgin olive oil

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Awokado z krewetkami lub wędzonym łososiem

  • Miodowa sałatka z łososiem

  • Groch z kapustą

  • Zupa z soczewicy

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Tort kawowo-czekoladowy

    Rozgrzać piekarnik do 100 ºC. Wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia dno i ścianki tortownicy o średnicy 25 cm. Włożyć posiekaną...

    więcej
  • Kacze udko pieczone

    Udko umyć, osuszyć i oprószyć majerankiem, przełożyć do naczynia żaroodpornego i podlać delikatnie wodą oraz oliwią. Nastawić piekarnik na 180...

    więcej
  • Foie gras z patelni

    W naczyniu rozgrzać ocet balsamiczny, dodać porto oraz przyprawy, chwilę gotować. Plastry foie gras natrzeć solą i pieprzem, a następnie obsmażyć na...

    więcej
  • Żytnie razowe pieczywo na świeżym zakwasie

    Z mąki i wody w proporcjach 1:1 przygotować zaczyn. 100g mąki wymieszać (drewnianą lub plastikową łyżką) z letnią wodą (100g), aby otrzymać...

    więcej