Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sałatka warzywna

A+ A-
drukuj
  • ½ szklanki zielonego groszku świeżego lub mrożonego
  • 4 ziemniaki o zwartym miąższu
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • ½ selera
  • 1 cebula
  • 2 ogórki kiszone
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • 4 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki drobno posiekanej natki kopru
  • kilka jajek ugotowanych na twardo
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Ziemniaki, marchewki, pietruszki i seler ugotować w mundurkach do miękkości, obrać i pokroić w kostkę , groszek jeśli jest mrożony gotować przez parę minut. Cebulę i ogórki pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać i przyprawić. Sałatkę podawać na półmisku z jajkami pokrojonymi w ćwiartki.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Seler
  • Cebula
  • Ziemniaki
  • Ogórki kiszone
  • Groszek
  • Sól
  • Jajka
  • Pietruszka
  • Koperek
  • Musztarda
  • Jogurt naturalny
  • Majonez
  • Natka pietruszki
  • Pieprz mielony
  • Marchew

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Tort kawowo-czekoladowy

  • Tarta z czekoladą i truskawkami

  • Krem z pomidorów

  • Gołąbki

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Canelloni w sosie pomidorowym

    Farsz: 3/4 cebuli pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Dodać mięso i pokrojoną w kostkę paprykę. Wszystko wymieszać razem z przecierem...

    więcej
  • Sałatka z kiełkami

    Sałaty ułożyć na talerzu, z pieczywa usmażyć tosty na maśle, kalafior podzielić na różyczki i zblanszować go 5 minut we wrzącej wodzie,...

    więcej
  • Turbot pieczony w soli

    Na wstępie należy oczyścić i wypatroszyć turbota, rozgrzać piekarnik do 220 stopni. Do środka ryby włożyć gałązkę rozmarynu. Zasypać solą dno...

    więcej
  • Pasztet z gęsi z żurawiną

    Żurawinę moczyć przez około godzinę w nalewce, natomiast bułkę - do miękkości w wodzie. Do garnka z wodą włożyć pokrojone na kawałki udka i...

    więcej