Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Asian beef tenderloin broth

A+ A-
drukuj
  • 0,5kg beef (rib eye)
  • 2 carrots
  • 1 celery
  • 1 onion
  • ½ leek
  • 1 cinnamon stick
  • 1 star anise
  • 2 bay lives
  • 3 allspice grains
  • 2-3 springs of thyme
  • 4 springs of parsley
  • salt
  • peppercorns
  • shrimps or beef tenderloin or grilled chicken
  • rice noodles
  • coriander
  • fresh soya sprouts
  • ½ carrot cut into thin strips

Sposób przyrządzania:

Place beef, vegetables for broth and spices into large pot and cover with water, bring to boil and leave to simmer for 2-3 hours, until the broth is rich and fragrant. Cut out the grains from tenderloin if necessary, coat with five-spice flavor and fry both sides on a very hot grill pan. Put aside for a while (the meat should be juicy and pink inside). After 10 minutes cut the meat across the grains into thin strips. Soak the rice noodles in water until tender. Place the noodles into bowls with carrot strips, tenderloin, sprouts. Sprinkle with cilantro, pure the boiling broth and serve immediately.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Leek
  • Carrots
  • Rice noodles
  • Soya sprouts
  • Cinnamon
  • Onion
  • Parsley
  • Salt
  • Shrimps
  • Thyme
  • Allspice berries
  • Anise
  • Bay
  • Beef tenderloin
  • Black pepper
  • Celery
  • Coriander

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Tartiflette z serem i grzybami

  • Jajko sadzone w papryce

  • Krem z pomidorów

  • Sałatka z grillowanym kurczakiem

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Krewetki z grilla w aromatycznym sosie

    Krewetki opłukać. Nadziać na szpadki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, skropić oliwą z oliwek i cytryną. Ułożyć na ruszcie i piec,...

    więcej
  • Szaszłyki jagnięce z sosem tzatziki

    Sos tzatziki: Ogórek zetrzeć na tarce, wymieszać z jogurtem, drobno posiekaną cebulą i czosnkiem. Doprawić łyżką soku z cytryny oraz ziołami...

    więcej
  • Mazurek kajmakowy

    Wszystkie składniki szybko połączyć. Uformowaną kulę owinąć folią i włożyć do lodówki na 1/2 godziny. Wyjąc z lodówki, rozwałkować i...

    więcej
  • Kurczak w rozmarynie z czosnkiem

    Kawałki kurczaka umyć i osuszyć. Czosnek zmiażdżyć, z rozmarynu obrać listki. Kurczaka natrzeć przyprawami, czosnkiem, rozmarynem, skórką z cytryny...

    więcej