Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Asian beef tenderloin broth

A+ A-
drukuj
  • 0,5kg beef (rib eye)
  • 2 carrots
  • 1 celery
  • 1 onion
  • ½ leek
  • 1 cinnamon stick
  • 1 star anise
  • 2 bay lives
  • 3 allspice grains
  • 2-3 springs of thyme
  • 4 springs of parsley
  • salt
  • peppercorns
  • shrimps or beef tenderloin or grilled chicken
  • rice noodles
  • coriander
  • fresh soya sprouts
  • ½ carrot cut into thin strips

Sposób przyrządzania:

Place beef, vegetables for broth and spices into large pot and cover with water, bring to boil and leave to simmer for 2-3 hours, until the broth is rich and fragrant. Cut out the grains from tenderloin if necessary, coat with five-spice flavor and fry both sides on a very hot grill pan. Put aside for a while (the meat should be juicy and pink inside). After 10 minutes cut the meat across the grains into thin strips. Soak the rice noodles in water until tender. Place the noodles into bowls with carrot strips, tenderloin, sprouts. Sprinkle with cilantro, pure the boiling broth and serve immediately.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Leek
  • Carrots
  • Rice noodles
  • Soya sprouts
  • Cinnamon
  • Onion
  • Parsley
  • Salt
  • Shrimps
  • Thyme
  • Allspice berries
  • Anise
  • Bay
  • Beef tenderloin
  • Black pepper
  • Celery
  • Coriander

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Chleb z zielonymi i czarnymi oliwkami

  • Spaghetti z sosem pomidorowym (dla 2 osób)

  • Włoska pizza z warzywami i serem Tomino w oliwie z papryką

  • Koreczki z łososia

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Flaczki po krakowsku

    Flaki oparzone przejrzeć, wymyć, pokrajać na części, zalać wodą, przykryć i do 4 godzin gotować. Potem je wybrać do zimnej wody, a gdy wystygną...

    więcej
  • Tiramisu

    Zamoczyć w kawie biszkopty z obu stron - nabiorą specyficznego smaku i aromatu, ale zbytnio nie rozmiękną. Nasiąknięte biszkopty ułożyć w osobnym...

    więcej
  • Serek z jabłkiem

    Serek przełożyć do miseczki, zetrzeć jabłko, dodać łyżkę miodu, cynamonu i całość wymieszać. Przekąska gotowa. Smacznego!

    więcej
  • Makaron z pomidorami z pieca i oliwkami

    Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, przekroić na połówki. Ułożyć na półmisku do pieczenia, posmarowanym oliwą z oliwek. Delikatnie posolić...

    więcej