
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Foremki na muffinki (silikonowe, ceramiczne lub metalowe) wysmarować dokładnie oliwą. Na dnie każdej foremki ułożyć wyciętą kromkę chleba posmarowaną z obu stron masłem. Przygotować sos serowy: w rondelku rozpuścić masło i dodać mąkę, chwilę smażyć. Zdjąć rondelek z ognia, dodać podgrzane mleko i szybko rozmieszać żeby nie było grudek, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, Dodać sera i dalej podgrzewać do zgęstnienia. Plastrami boczku wyłożyć górę foremki, tak aby lekko zachodził na chleb. Przyprawić solą i pieprzem. Na to ostrożnie wbić jajko i dodać sos serowy. Zapiekać w temperaturze 180°C do zrumienienia boczku i ulubionego ścięcia jajek.
lub wyszukaj w przepisach
Makrele obrać z ości, podzielić na drobne kawałki. Cebule, jabłka i ogórki pokroić w kostkę. Wymieszać całość, dodać około 3 łyżki majonezu,...
więcejWymieszać majonez z ketchupem i rozprowadzić na kromkach chleba. Na dwóch kromkach ułożyć sałatę i ser. Przykryć dwoma plastrami łososia i...
więcejPrzygotować wysokie szklanki. W misce pokruszyć biszkopty i wymieszać ze stopionym masłem. Podzielić masę biszkoptową na 4-6 porcji i wyłożyć nią...
więcejŻeberka pokroić na kawałki, włożyć do garnka, dodać lekko przesiekaną kapustę, pokrojone w kostkę jarzyny, liście laurowe i ziele angielskie,...
więcej