Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Zielona zupa

A+ A-
drukuj
  • 1/2kg mrożonego zielonego groszku
  • ½ l wody lub rosołu
  • 20 ml śmietanki 30%
  • sól

Sposób przyrządzania:

Wodę lub rosół zagotować razem z groszkiem - posolić, jak będzie miękki zmiksować na gładki krem i dodać śmietankę.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bulion
  • Groszek
  • Sól
  • Kwaśna śmietana

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Grillowany bakłażan z mozzarellą

  • Ciasto herbaciane z rodzynkami

  • Kurczak w kiwi

  • Pieczeń

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Pasztet

    Mięso, boczek i słoninę drobno pokroić, podsmażyć i przełożyć do dużego garnka. Zalać wszystko wodą, dodać sól, pieprz, kilka listków...

    więcej
  • Serek z jabłkiem

    Serek przełożyć do miseczki, zetrzeć jabłko, dodać łyżkę miodu, cynamonu i całość wymieszać. Przekąska gotowa. Smacznego!

    więcej
  • Jogurtowe lody na patyku

    Truskawki oczyścić, podzielić na części, posypać cukrem, zagotować i wystudzić. Śmietanę ubić i połączyć z jogurtem, sokiem z cytryny i cukrem...

    więcej
  • Tarta porowa z boczkiem

    Wyrobić ciasto. Rozwałkować i wyłożyć nim formę na tartę. Nakłuć widelcem i schłodzić w lodówce przez ok. 1 godzinę. Przygotować farsz: w...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY