Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Kofty jagnięce w chlebkach pita

A+ A-
drukuj
  • 500 g chudej mielonej jagnięciny
  • 1 łyżeczka przyprawy garam masala
  • 1 łyżka miodu
  • chlebki pita
  • dodatki (według uznania): sałata, pomidor
  • jogurt naturalny

Sposób przyrządzania:

Jagnięcinę wymieszać z przyprawą garam masala. Uformować małe kofty, grillować na patelni grillowej kilka minut. Pod koniec polać miodem aby się skarmelizował. Chlebki pita pogrzać i rozciąć. Nakładać do nich kofty, sałatę, pomidory. Polać jogurtem naturalnym i od razu podawać.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Garam masala
  • Sałata
  • Pita
  • Jogurt naturalny
  • Miód
  • Mięso mielone
  • Pomidory

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Fritata z warzywami

  • Sakiewki z kurczakiem

  • Cielęcina na batatach i rukoli

  • Kanapki z kawiorem

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Lasagne z warzywami

    Nadzienie: obraną cebulę pokroić w ósemki, razem z czosnkiem lekko zrumienić na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do dużego rondla. Cukinie pokroić w...

    więcej
  • Sałatka brokułowa

    Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Brokuła rozdzielić na różyczki i zblanszować. Czosnek zmiażdżyć, dodać majonez i jogurt i wmieszać....

    więcej
  • Omlet francuski z wiórkami kokosowymi

    Ubić 2 kurze jajka, dodać 10 g wiórków kokosowych i wlać masę jajeczną na rozgrzaną patelnię. Smażyć omlet na jasny brąz z każdej strony. Na...

    więcej
  • Kurczak z chilli z makaronem ryżowym

    Piersi z kurczaka pokroić w małe kawałeczki, paprykę w paski, makaron ryżowy namoczyć w wodzie aż zmięknie. W woku lub na głębokiej patelni...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY