Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Kofty jagnięce w chlebkach pita

A+ A-
drukuj
  • 500 g chudej mielonej jagnięciny
  • 1 łyżeczka przyprawy garam masala
  • 1 łyżka miodu
  • chlebki pita
  • dodatki (według uznania): sałata, pomidor
  • jogurt naturalny

Sposób przyrządzania:

Jagnięcinę wymieszać z przyprawą garam masala. Uformować małe kofty, grillować na patelni grillowej kilka minut. Pod koniec polać miodem aby się skarmelizował. Chlebki pita pogrzać i rozciąć. Nakładać do nich kofty, sałatę, pomidory. Polać jogurtem naturalnym i od razu podawać.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Garam masala
  • Sałata
  • Pita
  • Jogurt naturalny
  • Miód
  • Mięso mielone
  • Pomidory

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Ciasto herbaciane z rodzynkami

  • Kruche ciasteczka – przepis podstawowy

  • Jajecznica z szynką i kiełkami

  • Żytnie razowe pieczywo na świeżym zakwasie

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Pomidory faszerowane serem feta

    Z pomidorów wydrążyć miąższ, pokroić w kostkę. Ser feta rozdrobnić i wymieszać z jogurtem. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z...

    więcej
  • Kurczak z mango (dla 4 osób)

    Na patelni na małej ilości oleju podsmażyć cebulę, następnie wlać mleczko kokosowe, bulion, pokrojone kawałki suszonego mango i gotować na wolnym...

    więcej
  • Sałatka grecka

    Pomidory, ogórki i ser feta pokroić w kostkę, cebulę w krążki. Wrzucić wszystko do salaterki, dodać oliwki w całości. Przygotować sos: olej...

    więcej
  • Lemoniada miętowo-arbuzowa

    Miąższ z arbuza pokroić w drobną kostkę, wymieszać z sokiem z limonki i opłukanymi listkami mięty. Dodać wodę, kostki lodu i ponownie wymieszać.

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY