Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Kofty jagnięce w chlebkach pita

A+ A-
drukuj
  • 500 g chudej mielonej jagnięciny
  • 1 łyżeczka przyprawy garam masala
  • 1 łyżka miodu
  • chlebki pita
  • dodatki (według uznania): sałata, pomidor
  • jogurt naturalny

Sposób przyrządzania:

Jagnięcinę wymieszać z przyprawą garam masala. Uformować małe kofty, grillować na patelni grillowej kilka minut. Pod koniec polać miodem aby się skarmelizował. Chlebki pita pogrzać i rozciąć. Nakładać do nich kofty, sałatę, pomidory. Polać jogurtem naturalnym i od razu podawać.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Garam masala
  • Sałata
  • Pita
  • Jogurt naturalny
  • Miód
  • Mięso mielone
  • Pomidory

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Jamie Oliver: pizza z mozarellą i sosem pomidorowym

  • Sałatka z awokado, szynką i jajkiem

  • Truskawkowa słodycz

  • Sałatka warzywna

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Pasta z awocado i jaj przepiórczych

    Owoc awokado obrać ze skórki i przekroić wzdłuż na połówki. Wrzucić do miseczki, dodać sok z limonki oraz oliwę. Doprawić szczyptą soli i grubo...

    więcej
  • Sałatka z kurczakiem

    Kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Do pokrojonej gruszki dodać roszponkę oraz kurczaka. Całość wymieszać, polać olejem lnianym....

    więcej
  • Sałatka grecka

    Pomidory, ogórki i ser feta pokroić w kostkę, cebulę w krążki. Wrzucić wszystko do salaterki, dodać oliwki w całości. Przygotować sos: olej...

    więcej
  • Ratatouille

    Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na duże kawałki. Cebulę obrać, pokroić w krążki i zeszklić na patelni rozgrzanej oliwą. Paprykę...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY