Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Kofty jagnięce w chlebkach pita

A+ A-
drukuj
  • 500 g chudej mielonej jagnięciny
  • 1 łyżeczka przyprawy garam masala
  • 1 łyżka miodu
  • chlebki pita
  • dodatki (według uznania): sałata, pomidor
  • jogurt naturalny

Sposób przyrządzania:

Jagnięcinę wymieszać z przyprawą garam masala. Uformować małe kofty, grillować na patelni grillowej kilka minut. Pod koniec polać miodem aby się skarmelizował. Chlebki pita pogrzać i rozciąć. Nakładać do nich kofty, sałatę, pomidory. Polać jogurtem naturalnym i od razu podawać.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Miód
  • Pomidory
  • Sałata
  • Jogurt naturalny
  • Pita
  • Mięso mielone
  • Garam masala

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Krem cebulowy

  • Sorbet jabłkowy

  • Roladki cielęce z bekonem w sosie porto

  • Makaron z pomidorami z pieca i oliwkami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Gołąbki

    Kapustę sparzyć we wrzątku. Po kolei, ostrożnie odkrawać pojedyncze liście. Posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek delikatnie zeszklić. Połączyć...

    więcej
  • Cielęcina duszona w sosie śmietanowym

    Mięso obmyć, pokroić w plastry, obtoczyć w mące, zrumienić na rozgrzanym maśle, a następnie dusić pod przykryciem przez około 10-15 minut, dodając...

    więcej
  • Zupa z gęsi na winie

    Piersi obmyć, gotować w głębokim naczyniu w 1,5l wody, zbierając szumowiny. W międzyczasie doprawić wywar przyprawami, dodać pokrojone w większą...

    więcej
  • Sałatka Cezar z grzankami

    Typ potrawy: starter, lunch Czas przygotowania: 25 minut Ilość porcji: 4. Podgrzać piekarnik do temperatury 200°C. Zetrzeć ser Beemster Medium....

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY