Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Łosoś w musztardzie z miodem i cytryną

A+ A-
drukuj
  • łosoś 180g
  • musztarda 15g
  • miód 10g
  • sok z cytryny 15g
  • roszponka 50g
  • pomidor 100g
  • oliwa 10g

Sposób przyrządzania:

Wymieszać w miseczce sok z cytryny, miód, musztardę i oliwę, w tak przygotowanej marynacie obtoczyć łososia i chłodzić w lodówce 2,5 h. Następnie przełożyć rybę do żaroodpornego naczynia i piec w temperaturze 190 st. przez 15 minut. Na koniec posypać łososia roszponką i danie gotowe do spożycia. Smacznego!

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cytryny
  • Filet z łososia
  • Miód
  • Musztarda dijon
  • Oliwa
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Zupa jarzynowa z brukselką

  • Rolada cielęca z pieczonymi ziemniaczkami

  • Przekąska z jajecznicy

  • Jajecznica ze szczypiorkiem

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Tarta z czekoladą i truskawkami

    Z mąki, masła, wody, cukru pudru i żółtka szybko zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na 30 minut. Formę w kształcie serca cienko posmarować...

    więcej
  • Sałatka z chorizo i mozzarellą

    Na talerzu wyłożyć plastry chorizo i połowę pokrojonej mozzarelli. Posypać świeżą bazylią, poszarpaną na kawałki. Po wierzchu rozsypać pokrojone...

    więcej
  • Borówkowe smoothie

    Borówki opłukać, banana obrać ze skórki. Wszystkie składniki zmiksować w blenderze. Do gotowego napoju dodać kostki lodu.

    więcej
  • Stek cielęcy w sosie borowikowym

    Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry, lekko rozbić, przyprawić solą i pieprzem, a następnie usmażyć na rozgrzanej patelni do uzyskania efektu...

    więcej