Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Ryż z zieloną herbatą

A+ A-
drukuj
  • 2 łyżeczki liści zielonej herbaty sencha
  • 1/2 szklanki ryżu
  • 1 i 1/2 szklanki wody
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1/4 łyżeczki soli

Sposób przyrządzania:

Na małym ogniu gotować ryż z liśćmi herbaty, aż woda wyparuje - najlepiej herbatę umieścić w "zaparzaczu" lub lnianej saszetce . Rozpuścić cukier i sól w occie i doprawić tym ryż. Idealny do ryby z grilla.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ryż
  • Cukier
  • Woda
  • Ocet ryżowy
  • Herbata zielona
  • Sól

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Ciasto dyniowe

  • Sandacz w orzeszkach piniowych

  • Sałatka z kiełkami

  • Borówkowe smoothie

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Żeberka po tajsku

    Żeberka pokroić w porcje z 2-3 kostkami, w dużej misce rozmieszać marynatę wraz z miodem i włożyć mięso na około 1 godzinę, po tym czasie piec na...

    więcej
  • Krewetki z oliwą imbirową

    Marynata: czosnek, imbir oraz oliwę wymieszać, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Krewetki dokładnie osuszyć, polać marynatą i odstawić na...

    więcej
  • Chłodnik z moreli

    Morele sparzyć i obrać ze skórki, pokroić na kawałki (2-3 dojrzałe sztuki zostawić do dekoracji). Do głębokiej miski wrzucić owoce, wlać zimne...

    więcej
  • Sałatka z ricottą i gruszką

    Sałatę lodową rozdrobnić, wymieszać z roszponką. Dodać pokrojone w kostkę pomidora oraz gruszkę. Wymieszać z ricottą. Posypać prażonymi pestkami...

    więcej