
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Aby móc delektować się fusilli z mięsem i warzywami na wstępie należy umyć i pokroić łopatkę w gulaszową kostkę. Następnie mięso oprószyć przyprawą do karkówki, solą i pieprzem wedle upodobań. W rondlu rozgrzać oliwę i wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę - całość często mieszać. Do warzyw dodać pokrojoną w kostkę paprykę i dusić do miękkości. Potem wrzucić do rondla mięso i je obsmażyć. Następnie dodać puszkę pomidorów, koncentrat pomidorowy i połowę bulionu, Całość dusić około 30 minut. Do miękkiego mięsa dodać makaron oraz mrożoną fasolkę szparagową i podlewać danie resztą bulionu. Dusić całość na minimalnym ogniu do momentu, aż makaron i fasolka będą al dente. Kiedy wszystkie składniki będą już ze sobą połączone i uduszone doprawić danie do smaku, na końcu posypać danie posiekaną natką pietruszki. Smacznego!
lub wyszukaj w przepisach
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C. Ziemniaki gotować w mundurkach przez ok. 10 minut, aż będą al dente. Obrać i pokroić. Masło rozgrzać na...
więcejSerek przełożyć do miseczki, zetrzeć jabłko, dodać łyżkę miodu, cynamonu i całość wymieszać. Przekąska gotowa. Smacznego!
więcejFilety, skropić cytryną i lekko podsmażyć na oliwie. Ser pokroić w plastry, pomidory przekroić na połówki. Podsmażoną rybę ułożyć w naczyniu...
więcejKaszę jaglaną wrzucić na osolony wrzątek i gotować około 20 minut. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić zmielone mięso wołowe. Smażyć przez...
więcej