Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Krem cebulowy

A+ A-
drukuj
  • 3/4 kg cebuli
  • ½ l bulionu warzywnego
  • kulka mozzarelli
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

Cebulę drobno posiekać. Lekko zeszklić na oliwie. Dodać posiekany czosnek i bulion. Doprawić i gotować 15-20 minut. Dokładnie zmiksować wszystko blenderem. Dodać drobno pokrojoną mozzarellę i gotować do rozpuszczenia sera.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bulion
  • Cebula
  • Ser mozzarella
  • Czosnek
  • Sól
  • Oliwa
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Zielona surówka

  • Schab z jabłkiem i żurawiną

  • Zapiekana ricotta

  • Makaron pappardelle z gruszką, gorgonzolą i orzechami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Lody z zieloną herbatą

    W rondlu podgrzać mleko z herbatą, nie doprowadzając do wrzenia. Następnie zostawić na chwilę aby herbata się zaparzyła i oddała smak, po tym...

    więcej
  • Panini z pieczoną papryką i cukinią

    Do oliwy z oliwek dodać zioła i czosnek, całość zamieszać. Pociąć paprykę na 8 szerokich pasków, a cukinię wzdłuż, na długie plastry. Omaścić...

    więcej
  • Musaka

    Mięso zmielić, wymieszać z jajem, oliwą i przyprawami. Warzywa pokroić w drobną kostkę, lub cienkie plastry wymieszać z mieloną wołowiną. Z masła...

    więcej
  • Biszkopcik z wiśniami

    Białka ubić ze szczyptą soli. W drugiej misce ubić żółtka z cukrem na jasnożółta masę, dodać mąkę i proszek do pieczenia. Do masy z żółtkami...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY