Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Lekka sałatka

A+ A-
drukuj
  • mix sałat light F&J
  • 500g pomidorków koktajlowych
  • papryka zielona
  • ogórek długi
  • pęczek rzodkiewek
  • olej z pestek winogron
  • sok z cytryny
  • słodki sos chilli

Sposób przyrządzania:

Pokrojone warzywa (ogórek i rzodkiewka - w plasterki, papryka - słupki, pomidorki - na pół) dodać do sałaty, wymieszać. Całość skropić olejem z pestek winogron, sokiem z cytryny i słodkim sosem chilli.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Rzodkiewki
  • Sałata mix
  • Cytryny
  • Olej z pestek winogron
  • Ogórek
  • Papryka zielona
  • Pomidory koktajlowe

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pasta z sera i makreli

  • Koreczki z łososia

  • Mus czekoladowy wg Audrey Hepburn

  • Sałatka pomidorowo-szparagowa

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Kaszotto z mieloną wołowiną

    Kaszę jaglaną wrzucić na osolony wrzątek i gotować około 20 minut. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić zmielone mięso wołowe. Smażyć przez...

    więcej
  • Koperek z arbuzem

    Koktajle to prawdziwe bomby witaminowe. Aby móc cieszyć się smakiem tego zdrowego napoju wystarczy zmiksować 150 g arbuza, banana, garść malin, pół...

    więcej
  • Zupa grzybowa

    Grzyby moczyć w wodzie, aż zmiękną. Włoszczyznę oczyścić, pokroić i gotować w wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim. Pokrojoną cebulę...

    więcej
  • Ciasteczka z lentilkami

    Masło utrzeć z cukrem, dodać jajko i wymieszać. Dodać mąkę, sodę, sól i dokładnie wymieszać lub zmiksować. Do masy dodać rodzynki, rozdrobnioną...

    więcej