Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Lekka sałatka

A+ A-
drukuj
  • mix sałat light F&J
  • 500g pomidorków koktajlowych
  • papryka zielona
  • ogórek długi
  • pęczek rzodkiewek
  • olej z pestek winogron
  • sok z cytryny
  • słodki sos chilli

Sposób przyrządzania:

Pokrojone warzywa (ogórek i rzodkiewka - w plasterki, papryka - słupki, pomidorki - na pół) dodać do sałaty, wymieszać. Całość skropić olejem z pestek winogron, sokiem z cytryny i słodkim sosem chilli.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Rzodkiewki
  • Sałata mix
  • Cytryny
  • Olej z pestek winogron
  • Ogórek
  • Papryka zielona
  • Pomidory koktajlowe

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Flaczki po krakowsku

  • Koktajl - Miętowy Czar

  • Jajka faszerowane z suszonymi pomidorami

  • Sakiewki nadziewane pieczarkami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Trifle z kremem dyniowym

    Przygotować wysokie szklanki. W misce pokruszyć biszkopty i wymieszać ze stopionym masłem. Podzielić masę biszkoptową na 4-6 porcji i wyłożyć nią...

    więcej
  • Sałatka ziemniaczana

    Młode ziemniaki oczyścić ze skórki pod bieżącą wodą i ugotować w całości. Ziemniaki pokroić na połówki, ogórka i rzodkiewkę w grube plastry....

    więcej
  • Turbot pieczony w soli

    Na wstępie należy oczyścić i wypatroszyć turbota, rozgrzać piekarnik do 220 stopni. Do środka ryby włożyć gałązkę rozmarynu. Zasypać solą dno...

    więcej
  • Chrupiące paluszki serowe

    Mąkę i bułkę tartą wsypać do osobnych miseczek. Jajka dokładnie rozbełtać, dodać odrobinę mleka i lekko przyprawić. Mozzarellę pokroić w...

    więcej