Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Grillowany leszcz

A+ A-
drukuj
  • 4 świeże leszcze
  • 4 cytryny
  • masło
  • natka pietruszki
  • koperek
  • przyprawy: sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

Rybę oczyścić, oprawić, naciąć z wierzchu, a następnie natrzeć solą, pieprzem, masłem. Do środka dodać plasterki cytryny, posypać natką pietruszki i koperkiem. Na zewnątrz również położyć plasterki cytryny, posypać przyprawami i ziołami, skropić obficie sokiem z cytryny. Grillować na patelni grillowej lub na mocno rozgrzanym grillu.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cytryny
  • Sól
  • Koperek
  • Masło
  • Natka pietruszki
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Cytrusowe orzeźwienie II

  • Burgery z bakłażanem i halloumi

  • Carpaccio wołowe

  • Pasta z awocado i jaj przepiórczych

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Zupa kapuściana

    Żeberka umyć, pokroić w mniejsze kawałki. Zalać wodą, odszumić i gotować. Po 15 minutch dodać pokrojoną włoszczyznę. Gotować do miękkości....

    więcej
  • Zielona zupa

    Wodę lub rosół zagotować razem z groszkiem - posolić, jak będzie miękki zmiksować na gładki krem i dodać śmietankę.

    więcej
  • Zupa z rabarbaru

    Rabarbar oczyścić, umyć i pokroić na kawałki. Wrzucić do garnka z wrzącą wodą i gotować do miękkości, następnie przetrzeć lub zmiksować...

    więcej
  • Carpaccio wołowe

    Plastry polędwicy wołowej obłożyć folią spożywczą i rozklepać tłuczkiem, starając się, żeby były najcieńsze. Zdjąć górną warstwę folii i...

    więcej