Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Zupa kapuściana

A+ A-
drukuj
  • 1/2 główki białej kapusty
  • 1/2 główki włoskiej kapusty
  • 200 g kiszonej kapusty
  • 200 chudych żeberek
  • 1/2 pęczka włoszczyzny
  • sól
  • pieprz
  • sos sojowy

Sposób przyrządzania:

Żeberka umyć, pokroić w mniejsze kawałki. Zalać wodą, odszumić i gotować. Po 15 minutch dodać pokrojoną włoszczyznę. Gotować do miękkości. Wyciągnąć mięso i warzywa do ostygnięcia. Do wywaru dodać kiszoną kapustę. Gotować 15 minut nastepnie dodać poszatkowane kapusty. Gotować kolejne 15 minut. Doprawić do smaku przyprawami i sosem sojowym(uwaga jest bardzo słony). Przed podaniem dodać do zupy obrane mięso i warzywa.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Włoszczyna
  • Sos sojowy
  • Kapusta włoska
  • Sól
  • Kapusta biała
  • Żeberka
  • Kapusta kiszona
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Flaczki po krakowsku

  • Kwaśnica na wędzonych żeberkach

  • Kurczak z selerem naciowym

  • Mini kanapki z serem pleśniowym i krewetkami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Grillowany bakłażan z mozzarellą

    Bakłażana pokroić w plastry i posolić, a jak puści sok – opłukać. Następnie grillować, rozłożyć na talerze. Mozzarellę i pomidora pokroić...

    więcej
  • Sałatka grecka

    Pomidory, ogórki i ser feta pokroić w kostkę, cebulę w krążki. Wrzucić wszystko do salaterki, dodać oliwki w całości. Przygotować sos: olej...

    więcej
  • Pulpeciki cielęce z makaronem

    Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę. Mięso wraz z jedną pokrojoną cebulą przemielić w maszynce, następnie wymieszać ze śmietaną, jajkiem,...

    więcej
  • Zupa szparagowa

    Szparagi obrać, części zdrewniałe wyrzucić, czubki – około 2cm odłożyć. Łupiny dodać do bulionu i gotować na małym ogniu około 15 minut....

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY