Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pierożki na kremowym szpinaku

A+ A-
drukuj
  • 1 opakowanie pierożków ravioli
  • 1 opakowanie szpinaku
  • słodka śmietana
  • czosnek
  • cebula
  • gałka muszkatołowa

Sposób przyrządzania:

Pierożki gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym samym czasie rozmrożony szpinak wraz z czosnkiem i cebulką krótko poddusić na patelni, dodać śmietankę i gałkę muszkatołową. Doprawić solą i pieprzem. Podane kalkulacje dotyczą cen produktów obowiązujących w okresie 03.11 - 16.11.2011 zgodnie z gazetką handlową nr 23.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula
  • Czosnek
  • Szpinak
  • Gałka muszkatołowa
  • Słodka śmietana
  • Ravioli
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Rosti light

  • Sakiewki parmeńskie

  • Sałatka brokułowa

  • Pad thai

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Naleśniki śmietankowe – przepis podstawowy

    Rozdzielić żółtka od białek. Żółtka z cukrem zmiksować, dodać śmietanę i mąkę. Białka ubić i połączyć z masą. Smażyć na rozgrzanej...

    więcej
  • Herbata mrożona z owocami

    Owoce pokroić w cząstki 1 i ½ cm. Herbatę zaparzyć w litrze wody i ostudzić, dodać miód. Skórkę z cytrusów i owoce, wymieszać i schłodzić....

    więcej
  • Tartaletki z musem czekoladowym i malinami

    Mąkę przesiać do miski. Dodać resztę składników i krótko ugniatać ciasto. Po uformowaniu w tartaletkach schłodzić ciasto w lodówce. Zimne ciasto,...

    więcej
  • Zielone farfalle

    Makaron wrzucić na osolony wrzątek i gotować według przepisu na opakowaniu. Zmieloną wołowinę podsmażać z czosnkiem przez około 5 minut na oliwie,...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY