Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pieczarki faszerowane

A+ A-
drukuj
  • 8-10 dużych pieczarek
  • 200 g mięsa mielonego
  • 200 g tartego sera
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • papryka ostra
  • tymianek
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

Zeszklić posiekaną cebulę i rozdrobniony czosnek. Dodać mięso mielone i przyprawy. Usmażyć. Z pieczarek ostrożnie wyciąć nóżki, można je posiekać i dodać do farszu. Pieczarki wypełnić farszem równo z brzegami, posypać tartym serem i uzupełnić farszem. Piec 20 minut w temperaturze 180°C.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula
  • Ser żółty tarty
  • Czosnek
  • Papryka ostra
  • Tymianek
  • Sól
  • Wieprzowina
  • Oliwa
  • Pieczarki
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Fritata z warzywami

  • Frytki ze słodkich ziemniaków

  • Kompot wigilijny z suszonych owoców

  • Grecka sałatka z ziołowym serem tomino

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Krem cebulowy

    Cebulę drobno posiekać. Lekko zeszklić na oliwie. Dodać posiekany czosnek i bulion. Doprawić i gotować 15-20 minut. Dokładnie zmiksować wszystko...

    więcej
  • Żurek wielkanocny w chlebkach

    Wędlinę drobno pokrojoną wraz z warzywami zalać wodą i gotować około pół godziny do miękkości warzyw. Dodać żur i zagotować, doprawić...

    więcej
  • Sałatka ziemniaczana po austriacku

    Ziemniaki ugotować w mundurkach, po ostygnięciu pokroić w cienkie kawałki. Cebule obrać, posiekać, zalać bulionem przygotowanym z kostki rosołowej....

    więcej
  • Arancini sycylijskie

    Ostudzić risotto. W misce przy pomocy widelca wymieszać pokruszoną gorgonzolę i startą mozzarellę z masy serowej formować kulki wielkości oliwki i...

    więcej