Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pieczarki faszerowane

A+ A-
drukuj
  • 8-10 dużych pieczarek
  • 200 g mięsa mielonego
  • 200 g tartego sera
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • papryka ostra
  • tymianek
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

Zeszklić posiekaną cebulę i rozdrobniony czosnek. Dodać mięso mielone i przyprawy. Usmażyć. Z pieczarek ostrożnie wyciąć nóżki, można je posiekać i dodać do farszu. Pieczarki wypełnić farszem równo z brzegami, posypać tartym serem i uzupełnić farszem. Piec 20 minut w temperaturze 180°C.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula
  • Ser żółty tarty
  • Czosnek
  • Papryka ostra
  • Tymianek
  • Sól
  • Wieprzowina
  • Oliwa
  • Pieczarki
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Zupa chrzanowa

  • Zielona surówka

  • Karp pieczony

  • Pieczony łosoś z papryką, cukinią i bakłażanem

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Chowder z kurczaka i kukurydzy

    W głębokim rondlu podgrzać olej słonecznikowy, dodać drobno posiekaną cebulę i lekko ją przysmażyć aż zmięknie. Wrzucić pokrojone w kostkę...

    więcej
  • Koreczki z łososia

    Oliwkę owinąć łososiem pokrojonym w paseczki. Spiąć wykałaczkami. Ułożyć na półmisku na liściach rukoli. Skropić sokiem z 1 ćwiartki cytryny....

    więcej
  • Moskole

    Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, zmielić, dodać mąkę, maślankę i sól, wyrobić na stolnicy ciasto, rozwałkować i formować owalne placki...

    więcej
  • Sakiewki parmeńskie

    Pokroić oliwki w drobną kostkę, wymieszać z twarożkiem. Nadzienie kłaść łyżeczką na środek każdego plastra szynki. Wszystkie brzegi wędliny...

    więcej