Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Curry z dynią

A+ A-
drukuj
  • 400 ml mleczka kokosowego
  • 1-2 łyżki tajskiej curry
  • 350 ml bulionu
  • 1 kg dyni
  • 1 kg krewetek
  • fasolka szparagowa
  • ryż

Sposób przyrządzania:

Curry podsmażyć na odrobinie mleczka kokosowego, następnie dolać resztę mleka i wywar, dołożyć dynię. Na koniec dorzucić krewetki i fasolkę, gotować aż do miękkości, podawać z ryżem.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ryż
  • Bulion
  • Fasolka szparagowa
  • Dynia
  • Pasta curry
  • Krewetki
  • Mleko kokosowe
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sakiewki z kurczakiem

  • Rożki z szynki nadziewane serem mascarpone

  • Omlet ze szpinakiem

  • Fondue serowe

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Ciasto rabarbarowe z migdałową kruszonką

    Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Pokroić rabarbar w 5 centymetrowe kawałki i włożyć równo do foremki/naczynia żaroodpornego. Wymieszać cordial z...

    więcej
  • Jaja sadzone ze szparagami i szynką parmeńską

    Szparagi umyć, odciąć twarde końcówki, ugotować na wodzie (mała ilość) lub na parze. Ugotowane szparagi odcedzić, polać rozgrzanym masłem z...

    więcej
  • Makaron ze szparagami i pomidorami

    Szparagi obrać, opłukać i gotować około 15 minut w osolonej wodzie, następnie osączyć. Główki szparagów odkroić i odłożyć, szparagi pokroić...

    więcej
  • Sałatka z ricottą i gruszką

    Sałatę lodową rozdrobnić, wymieszać z roszponką. Dodać pokrojone w kostkę pomidora oraz gruszkę. Wymieszać z ricottą. Posypać prażonymi pestkami...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY