
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Aby upiec niskokaloryczny sernik light należy rozgrzać piekarnik do 170 stopni, natłuścić okrągłą formę (24cm) i obsypać ją mąką. Następnie trzeba wymieszać w misce mąkę pszenną z pełnoziarnistą, dodać 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia oraz pół łyżeczki soli. W drugiej misce należy wymieszać 3 jajka, pół szklanki maślanki, 1/3 szklanki oleju, dodać dwie łyżki syropu kukurydzianego i wyłuskać ziarenka z laski wanilii. Potem należy ubić białka z 6 jajek razem z 1/2 szklanki cukru. Kolejno utrzeć pół szklanki masła z 225 g sera na kremową masę i dodać resztę cukru, aż będzie ona całkiem gładka. Do gotowej masy dodać suche oraz mokre składniki i starannie je ze sobą połączyć. Powoli wmieszać ubite białka i przełożyć masę do tortownicy. Piec około 1 h lub do czasu, aż patyczek będzie suchy. Zanim smakowity sernik zostanie wyjęty z tortownicy i podany domownikom do skosztowania, należy go dobrze wystudzić.
lub wyszukaj w przepisach
Bataty przekroić na pół, ułożyć na papierze do pieczenia przekrojoną częścią w dół i piec do miękkości w piekarniku nagrzanym do temperatury...
więcejPiekarnik rozgrzać do temperatury 180°C. Ziemniaki gotować w mundurkach przez ok. 10 minut, aż będą al dente. Obrać i pokroić. Masło rozgrzać na...
więcejCebulę pokroić kawałki, podpiec. Mięso pokroić w plastry i gotować około 2 godzin pod przykryciem, razem z cebulą i przyprawami, w 2 l osolonej wody....
więcejZ podanych składników zagnieść jednolite ciasto. Wyrabiać rękami aż będzie gładkie i błyszczące. Włożyć na 30 minut do lodówki. Ciasto bardzo...
więcej