Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sałatka z serem pizzicotti i wędzoną wołowiną

A+ A-
drukuj
  • serek pizzicotti
  • sałata
  • 3 suszone pomidory
  • 3 liście białej kapusty
  • 3 liście włoskiej kapusty
  • 3 liście czerwonej kapusty
  • 100 g wędzonej wołowiny
  • prażone ziarna dyni
  • orzeszki piniowe
  • oliwa extra virgine
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Gotować szpinak w solonej wodzie przez 3 minuty, następnie ostudzić pod zimną wodą. Umyć pozostałe warzywa, pokroić i zmieszać z resztą składników. Dodać ser ricotta. Podać z grzankami z chleba tostowego.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Sałata
  • Ser pizzicotti
  • Kapusta włoska
  • Sól
  • Prażone ziarna dyni
  • Kapusta czerwona
  • Wędzona wołowina
  • Kapusta biała
  • Oliwa extra virgin
  • Orzechy piniowe
  • Pieprz mielony
  • Pomidory suszone
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Grillowana flądra z lekką sałatką

  • Chleb z zielonymi i czarnymi oliwkami

  • Grillowany dorsz

  • Spaghetti

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Kurczak w rozmarynie z czosnkiem

    Kawałki kurczaka umyć i osuszyć. Czosnek zmiażdżyć, z rozmarynu obrać listki. Kurczaka natrzeć przyprawami, czosnkiem, rozmarynem, skórką z cytryny...

    więcej
  • Warzywa z patelni

    Rozmrożoną mieszankę warzyw wsypać na rozgrzaną patelnię z oliwą. Posypać ziołami prowansalskimi. Dusić na małym ogniu ok. 15 minut. Smacznego!

    więcej
  • Sałatka pomidorowo-szparagowa

    Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, następnie pokroić w plasterki. Szparagi ugotować, usunąć twarde końcówki i przekroić na pół. Pomidory,...

    więcej
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem

    Pokroić w kostkę filet z kurczaka, natrzeć oliwą i wrzucić na ruszt. Piec z każdej strony 1-2 minuty. Następnie pokroić pomidora, ser feta, dodać...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY