Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Łosoś w papilotach

A+ A-
drukuj
  • 200 g fileta z łososia
  • 1 marchewka
  • 2 ziemniaki
  • kilka gałązek estragonu
  • kilka gałązek koperku
  • sok z ½ cytryny
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

Ziemniaki marchewkę podgotować 10 minut. Pokroić w grube plastry. Rybę przyprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i olejem. Na środku dużego kawałka papieru do pieczenia ułożyć warzywa, na nich łososia. Na wierzchu położyć gałązki ziół. Szczelnie zwinąć papier i piec 15-20 minut w temperaturze 200°C.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Estragon
  • Cytryny
  • Ziemniaki
  • Sól
  • Olej
  • Koperek
  • Filet z łososia
  • Pieprz mielony
  • Marchew

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Koreczki z serem Pizzicotti

  • Burger z jajkiem i szparagami

  • Pierogi z kaszą gryczaną

  • Makaron bezglutenowy z kurczakiem i gorgonzolą

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sałatka z rukoli i parmezanu

    Do miski wlać oliwę i sok z cytryny. Dodać odrobinę soli z Himalajów i świeżo mielonego czarnego pieprzu. Wymieszać stalową rózgą. Wsypać obrany...

    więcej
  • Grillowany śledź w szpinakowo-pomidorowym sosie

    Ziemniaczki pokroić w cząstki, obtoczyć w oleju z pestek winogron i suszonym tymianku, doprawić solą i pieprzem. Piec w piekarniku ok. 40 min aż do...

    więcej
  • Tortilla party

    Mięso z kurczaka pokroić w kawałki, wymieszać z przyprawami i octem balsamicznym, usmażyć na chrupko. Ogórek pokroić w paski. Awokado obrać ze...

    więcej
  • Futomaki – sushi

    Ryż przygotować zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokroić ogórka i tuńczyka w podłużne paski. Listek alg umieścić na środku maty...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY